Ni medarbejdere på bosted renses for voldsmistanke

Ledelse

10/4/15 12:42

Nick Allentoft

Anklagemyndigheden rejser ikke tiltale mod tidligere ansatte på Farsø-institutionen Skjoldborghus.

Ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus i Farsø i Nordjylland bliver nu renset for sigtelser om vold mod unge på institutionen.

- Anklagemyndigheden har valgt at slutte sagen uden at rejse tiltale, fortæller anklager Lene Lentz fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

                        Læs mere om Solhaven-sagen her

De ni var sigtet for sammenlagt 11 forhold, som skulle have udspillet sig over en årrække mellem 2005 og 2010.

Anklagemyndighedens afgørelse kommer, to en halv måned efter at 12 ansatte på et andet bosted i Farsø, Solhaven, blev frifundet efter en årelang retssag ved Retten i Aalborg.

- Der er tale om to forskellige sager, men vi har haft erfaringerne fra dommen om Solhaven med i overvejelserne, siger Lene Lentz.

I Solhaven-sagen vurderede retten, at flere forklaringer fra de forurettede i udgangspunktet var troværdige. Men der forelå ingen objektive beviser, som støttede forklaringerne, og derfor var der ikke tilstrækkeligt grundlag at dømme på.

Retten vurderede dog, at flere forklaringer fra de forurettede var utroværdige, hvilket efterfølgende har medført, at flere af dem er blevet meldt til politiet for afgivelse af falsk forklaring.

Advokat Niels Fjeldberg har tidligere oplyst til Ritzau, at op mod 20 personer i den forbindelse vil blive politianmeldt i Solhaven-sagen.

Opholdsstedet Skjoldborghus, som den aktuelle sag, drejer sig om, gik konkurs i foråret 2013.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.