Nu fire næstformænd: Fagbevægelsen sender ungt håb til tops

Ledelse

27/10/2015 14:07

Nick Allentoft

LO udvider antallet af næstformænd for at gøre plads til Morten Skov Christiansen, der nu kan se frem til løn på 900.000 årligt. Ikke plads til kampvalg, siger Metals formand.

Mens der ikke var den store spænding om udfaldet af kampvalget til formandsposten i LO, så har et andet valg til de inderste magtcirkler i den store hovedorganisation vakt opsigt på kongressen i Aalborg.

Den 33-årige Morten Skov Christiansen, der har gjort lynkarriere i fagbevægelsen, er blevet valgt som en af fire næstformænd, og der er udbredt forventning om, at han vil tilføre fagbevægelsen fornyet energi.

- Han er en dygtig, allround fagforeningsmand. Der er fremtid i ham, lyder det fra fagforbundet Metals formand, Claus Jensen, der har været en af drivkræfterne for at få Morten Skov Christiansen valgt. 

Læs også: Lizette Risgaard ny formand for LO

Morten Skov Christiansen bliver blandt andet rost for at have stået i spidsen for en storstilet kampagne blandt de københavnske cykelmekanikere, hvor det på et år er lykkedes fagbevægelsen at tegne over 30 overenskomster.

Den nyvalgte næstformand mener, at der er brug for forandringer i fagbevægelsen.

- Vi skal se i øjnene, at en af de største udfordringer vi har, er vores faldende medlemstal, og at mange unge arbejder uden overenskomst, siger han.

- Jeg tror ikke på myten om, at unge ikke vil fagforeningen. Det er ikke det, jeg oplever, når jeg er ude på arbejdspladser og skoler. Det handler om, at arbejdsmarkedet forandrer sig, og vi skal være gearet til den forandring.

Selvom der ikke var kampvalg om næstformandsposterne, så var det alligevel tæt på, at Morten Skov Christiansen ikke var blevet valgt. LO var nemlig nødt til at udvide antallet af næstformænd fra tre til fire for at der kunne blive en plads til ham i topledelsen.

Det vakte kritik fra de store forbund HK og FOA, der talte imod at udvide antallet af næstformænd, der har en årsløn på mere end 900.000 kroner. 

Forbundene argumenterede for, at det var et forkert signal at sende i en tid, hvor fagbevægelsen har medlemstilbagegang.

Men Metal ville under ingen omstændigheder have et kampvalg, fastslår Claus Jensen.

- I Metal smider vi ikke folk på porten, hvis de ellers har gjort det godt, siger Claus Jensen.

- Hvis ledelsen ikke var blevet udvidet, havde Morten ikke stillet op, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce