Panama er indstillet på at tilslutte sig de internationale aftaler om automatisk udveksling af skatteoplysninger med andre lande og skabe åbenhed om landets finansielle sektor.
Flere lande har efter afsløringerne i de såkaldte Panama-papirer truet med sanktioner over for Panama, der i årevis har fungeret som et skattely for udenlandske velhavere og virksomheder.
- Panamas kurs mod finansiel gennemsigtighed kan ikke ændres, udtaler vicepræsident Isabel De Saint Malo i en erklæring torsdag.
Skattely - læs det væsentligste her
Skattely og de mennesker, der bruger skattely, er jaget vildt efter et gigantisk internationalt læk. Følg udviklingen her.
Tidligere har Panama modsat sig at indføre de internationale skatterapporteringsstandarder, som Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har vedtaget.
Panama har begrundet modviljen med, at det kunne svække landets finansielle sektor.
I erklæringen fra vicepræsidenten forsikres det, at Panama "er fuldt og helt" indstillet på at tilslutte sig OECD's skatteregler.
Meddelelsen kommer, samme dag som Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien foreslår at sortliste Panama og andre lande, der fungerer som skattely.
Generalsekretæren for OECD, Jose Angel Gurria, ser den panamanske regerings kovending som en konsekvens af det internationale røre, som de lækkede Panama-papirer har udløst.
- Hvis de gør det fuldt ud, så er det en virkelig god nyhed, som vi vil byde velkommen. Det giver et glimt af håb, siger Gurria torsdag på et pressemøde i Washington.
Det mellemamerikanske land har været i fokus de seneste uger, efter at medier verden over har offentliggjort lækkede dokumenter fra et firma Panama, der har hjulpet velhavere fra hele verden med at oprette skuffeselskaber.
Blandt klienterne optræder statsledere, sportsstjerner og kendisser.
I visse tilfælde er selskaberne etableret med det formål at snyde i skat.
/ritzau/AFP