Ny formand for danske gymnasieelever

Uddannelse

22/4/18 7:25

Freja Eriksen

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har valgt en ny formand ved sit landsmøde.

Malte Sauerland-Paulsen overtager posten som formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS. 

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse efter foreningens landsmøde lørdag aften.

Han overtaget posten efter den meget profilerede Jens Philip Yazdani.

- Vi skal nedbryde de ulighedsskabende strukturer i uddannelsessystemet. De uretfærdigheder, vi møder som elever, skal vi komme til livs.

- Og det er både hvad angår karakterpresset – og de ekstra problematikker, minoriteter har i vores uddannelsessystem, siger den nye formand, Malte Sauerland-Paulsen.

DGS repræsenterer Danmarks over 80.000 gymnasieelever og har historisk set været en aktiv stemme i uddannelsesdebatten.

Specielt Jens Philip Yazdani har været aktiv i debatten. Han blev landskendt allerede før sin formandspost, da han var i DR2's Debatten med Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

Her sagde Martin Henriksen, at Jens Philip Yazdani ikke nødvendigvis var dansk, selv om han er født og opvokset i Danmark.

Det affødte stor debat og mange støtteerklæringer til Jens Philip Yazdani fra både almindelige borgere og politikere.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.