Ny portal afslører folks syn på kommuners service

Velfærd

26/9/13 9:24

Brugertilfredsheden med børnehaver, skoler og ældrepleje i kommunerne offentliggøres på ny hjemmeside.

Nu er det muligt for den enkelte borger at undersøge, om ens kommune har scoret højt på børnepasning og ældrepleje.

Torsdag åbner Tilfredshedsportalen, som har til formål at gøre det nemmere for borgerne at sammenligne brugertilfredsheden med blandt andet børnehaver, skoler og hjemmehjælp i de enkelte kommuner.

Foreløbig er tilfredsheden i 17 kommuner lagt til offentlig skue på hjemmesiden tilfredshedsportalen.dk, som er en del af regeringens arbejde med at modernisere den offentlige sektor.

Flere kommuner vil dog løbende komme til og muligvis udfordre Aalborg Kommune og Lolland Kommune, som begge på nuværende tidspunkt indtager førstepladsen på tilfredshedsskalaen for dagpleje og børnehaver med en score på 4,4.

Hver skala går fra ét til fem, hvor ét er "meget utilfreds" og fem "meget tilfreds".

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er glad for, at det nu ikke kun er kommunerne, der har mulighed for at se hinanden over skulderen.

- Når du som borger kan se og sammenligne kommunen, får du også et bedre grundlag for at bidrage til debatten om bedre kvalitet og velfærd.

- Det er også et skridt på vejen til at skabe nye veje til bedre velfærd, og jeg håber derfor, at alle kommuner vil bidrage til hjemmesiden, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Også formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Nielsen (S), er spændt på introduktionen af Tilfredshedsportalen, som han ser som et godt værktøj til at få overblik og sammenligne de enkelte kommuner.

- Oplevelsen af, hvordan kommunen løser sine opgaver, er vigtig information både for kommunalbestyrelsen og for medarbejderne, der løbende arbejder for at løse opgaverne bedst muligt - i dialog med borgerne, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.