Dansk patient testet negativ for ebola
KØBENHAVN: Den første prøve var negativ hos en patient, som tirsdag blev indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om at være smittet med ebolavirus, oplyser Sundhedsstyrelsen. Hvidovre Hospital valgte dog at opretholde isolation af patienten. Endnu en prøve vil onsdag vise, om mistanken endelig kan afkræftes. - Tilfældet ændrer ikke på vores overordnede risikovurdering, og vi vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at ebolavirus-sygdom indføres i Danmark, siger enhedschef Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen. Ifølge TV2 er patienten en medarbejder på tv-stationen, og vedkommende har for nylig været i Vestafrika. Tirsdag fik vedkommende feber, som er et indledende symptom på den dødelige virus, og derfor blev medarbejderen indlagt til observation.
Ældres klippekort kan give en tur i biografen eller skoven
KØBENHAVN: Onsdag falder regeringens velfærdspakke på plads. Sammen med SF og Enhedslisten lander regeringen en samlet pakke på 1,6 milliarder kroner. Og en afgørende del af den pakke er Enhedslistens "hjemmehjælpsklippekort" til de svageste ældre. Den skal give dem en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen, som de selv kan bestemme, hvad skal bruges til. - Det her er hammervigtigt, for der er skåret ind til benet. Alt for mange ældre, får ikke den hjælp, de har behov for, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til DR Nyheder. Aftalen er en udvidelse af klippekortordningen, som man allerede kender fra Københavns Kommune, til resten af Danmark. Med den har de svageste ældre fået en halv times ekstra hjemmehjælp hver uge med hjælp fra sidste års ældremilliard, som de selv bestemmer over. Pengene udmøntes som en pulje - 75 millioner kroner i 2015 og 150 millioner kroner om året fremover - som de kommuner, der ønsker at tage del i ordningen, selv skal søge.
Milliard på vej til 600 ekstra pædagoger
KØBENHAVN: Regeringen og venstrefløjen er klar med endnu en delaftale for næste års finanslov, denne gang på børneområdet. Over de næste fire år vil regeringen årligt bruge 250 millioner kroner ekstra på at sikre, at kommunerne kan ansætte flere pædagoger, skriver Politiken onsdag. Ifølge SF's partiformand, Pia Olsen Dyhr, har det været "afgørende, at vi kunne investere i vores børn" i forbindelse med finanslovforhandlingerne. Ifølge beregninger fra Finansministeriet vil investeringen gøre det muligt at ansætte godt 600 ekstra pædagoger i landets daginstitutioner. SF gætter på, at det især vil kunne mærkes i ydertimerne tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen. - Der hvor der virkelig er mangel på pædagoger, er ofte i åbningstiden og i lukketiden. Der betyder det meget, at der er en ekstra voksen, når man skal åbne eller lukke, siger Olsen Dyhr til Politiken.
Politisk flertal vil redde DR Underholdningsorkestret
KØBENHAVN: Det ser ud til, at DR Underholdningsorkestret overlever, selv om DR har sparet det væk og opsagt musikerne, skriver Politiken. Et flertal i Folketinget vil tvinge DR til at genansætte og beholde orkestret. Dansk Folkeparti, Konservative, Enhedslisten og Venstre mønstrer sammen med det færøske mandat Edmund Joensen et flertal på 90 mandater, der vil pålægge regeringen og DR at sørge for, at det 75 år gamle underholdningsorkester består. I første omgang var det kun Dansk Folkeparti og Konservative, der krævede, at DR trak besparelsen tilbage. Men i de seneste uger er først Enhedslisten og onsdag også Venstre blevet endeligt overbevist om, at Folketinget skal gribe ind over for den beslutning, som bestyrelse og direktion i DR har taget som led i en spareplan.
Krisepsykologer hjælper forældre og børn efter dødstrussel
AALBORG: Der var ros til skoleledelsen på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby på et forældremøde tirsdag aften. Tidligere på dagen modtog skolen et telefonopkald fra en mand, der truede med, at eleverne ville blive dræbt. - Der var mødt omkring 150 op til informationsmødet, hvor mange forældre tilkendegav, at de følte sig godt informeret og trygge efter dagens hændelse, siger Martin Østergaard Christensen, direktør i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune efter mødet. Skolens psykolog og Falck Healthcare deltog i mødet, hvor de fortalte, at både børn og voksne kan forvente en reaktion. Da telefontruslen indløb, evakuerede politiet skolen og spærrede alle udgange. Der blev intet mistænkeligt fundet ved den efterfølgende undersøgelse af skolen.
Embedsfolk i bilagssag: Vi advarede Hammond flere gange
Grønlandske topembedsmænd forsøgte ihærdigt at få landets tidligere regeringschef Aleqa Hammond til at betale sit udestående med statskassen og advarede hende allerede i januar mod at bruge statens penge til private formål. Det forklarer tre forskellige embedsfolk i deres egne redegørelser over forløbet, der endte med at koste Hammond posten som landsstyreformand og leder af Siumut-partiet, ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq. - Jeg gør gentagne gange hen over tiden fra januar til september 2014 opmærksom på, at det ikke er acceptabelt, at der er udestående beløb af privat karakter, skriver chefen i Grønlands økonomi- og personalestyrelse, Lars Dencker, i sin redegørelse. Aleqa Hammond trak sig i begyndelsen af oktober, efter at det kom frem, at hun havde brugt mere end 100.000 kroner fra det grønlandske selvstyres kasse til private formål. Pengene gik blandt andet til private flybilletter og hotelophold til hendes familie.
Tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt er død
ROSKILDE: Tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt er død 76 år gammel efter længere tids sygdom. Jan Lindhardt var biskop i Roskilde fra 1997, indtil han gik på pension i 2008. Jan Lindhardt besad et usædvanligt talent til at kommunikere via medierne. "Man må kunne lære at sige noget på 28 sekunder. Man kan ikke altid starte med modifikationerne og hele det kirkelige fuglesprog". Sådan sagde Jan Lindhardt, da han stillede op til bispevalget i Århus Stift i 1994. Lindhardt tabte til Kjeld Holm, men kom stærkt igen tre år senere, da han blev valgt til biskop i Roskilde Stift. Jan Lindhardt har gennem årene skrevet et utal af bøger om emner, der spænder fra debatterende til videnskabelige.
OW Bunker: 3000 aktionærer har tabt 200 millioner kroner
AALBORG: Oliefirmaet OW Bunkers kollaps har indtil videre kostet 3000 private aktionærer op mod 200 millioner kroner. Det oplyser Dansk Aktionærforening, som forsøger at samle aktionærerne med det formål at få rejst et erstatningskrav mod de ansvarlige. Siden OW Bunker gik konkurs fredag i sidste uge, har det været meget sparsomt med kommentarer fra bestyrelsen. Topchefen Jim Pedersen har ikke offentligt kommenteret selskabets kollaps med et tab på 1,6 milliarder kroner. Heraf skyldes 850 millioner nedskrivninger, mens ledelsen selv pegede på, at svindel i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore var årsag til et tab på yderligere 750 millioner.
Nedrivning af Olsen Bandens palæ droppes
KØBENHAVN: Olsen Bandens Gule Palæ ved Enghavevej nær Vestre Fængsel i København får alligevel lov at bestå. Den gamle kommandopost, der spillede en vigtig rolle i "Olsen Banden på sporet " i 1975, har opnået affektionsværdi for mange fans af Olsen Banden-filmene, og de fik derfor et chok, da det kom frem, at DSB vil rive det nedlagt kontroltårn ned. Men nu har DSB besluttet at forære bygningen til fanklubben på den betingelse, at den skal være fjernet fra grunden inden et år. - Vi skal ikke bruge bygningen til noget, så fanklubben har nu et år til at finde de midler, det koster at fjerne kommandoposten og finde et egnet sted at placere den, siger Kåre Stig Nielsen, der er teamleder i Banedanmark.