Nyheder fra Danmark i kort form

Ledelse

23/02/2015 09:43

Suleman Haider

​TV 2: Læger har sjusket med forskningsmidler, Påkørt på el-cykel: 78-årig mand livsfare, Hver 28. ejerbolig er til salg, Skat opgiver at inddrive 34 milliarder kroner, Danmarks bedste kok vandt titlen med særlig dessert, Minister: EU vil støtte svinebønder efter importforbud, 9100 kontanthjælpsmodtagere tjener over 300.000 kroner, Udkantskommuner vil have flere penge til nedrivning, Politiet kobler dna fra 22-årig til attentat på Østerbro, Regionernes ansatte får pæn lønstigning, Novo Nordisk sørger for lukkerekord til eliteindeks

TV 2: Læger har sjusket med forskningsmidler 

ODENSE: Når læger bruger penge fra forskningskonti, skal de på bilagene redegøre for, hvad pengene præcist er blevet brugt til.

Men det har ikke altid været tilfældet på Odense Universitetshospital. Det viser en gennemgang, som TV 2 har foretaget.

TV-stationen har fået aktindsigt i 1098 bilag, og på 113 af dem bliver der ikke angivet formålet med udgiften. Sammenlagt er der tale om beløb for mere end 650.000 kroner.

Det er ikke bare kritisabelt, men øger også mistanken om, at pengene er brugt uretmæssigt, mener juraprofessor Lars Bo Langsted.

Påkørt på el-cykel: 78-årig mand livsfare

GENTOFTE: En 78-årig mand på elcykel blev søndag morgen livsfarligt kvæstet, da han blev påkørt af en Range Rover på Vangedevej i Gentofte uden for København, oplyser vagtchef Søren Bjørnestad, Nordsjællands Politi.

Manden er indlagt på Rigshospitalets traumeafdeling, hvor lægerne søndag kæmpede for at redde hans liv.

Ulykken skete klokken 7.41, da manden kom kørende på Vangedevej på sin elcykel. Han blev påkørt af bilen, da han foretog et venstresving over Vangedevej i retning mod Byledet, oplyser politiet.

Hver 28. ejerbolig er til salg

KØBENHAVN: De seneste tre år er antallet af danske boliger, der er til salg, faldet med cirka en fjerdedel.

Men der er stadig 46.500 boliger at vælge imellem for køberne, viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden EDC har foretaget.

Det betyder, at hver 28. ejerbolig landet over har et "til salg"-skilt siddende i vinduet - men der er store lokale forskelle.

Således er hver niende ejerbolig på Læsø udbudt til salg, mens det i Tårnby Kommune kun er én ud af 66 ejerboliger, der er at finde i ejendomsmæglernes vinduer.

Skat opgiver at inddrive 34 milliarder kroner

KØBENHAVN: Næsten halvdelen af gælden til det offentlige er blevet lagt på hylden af Skat, fordi den i praksis anses som umulig at kradse ind.

Dermed opgiver Skat at inddrive et støt stigende milliardbeløb hos borgere og virksomheder, der ikke kan betale deres udestående med de offentlige kasser, skriver Politiken.

En ny analyse fra Skatteministeriet viser, at danskernes "håbløse" gæld - de såkaldt ikke-inddrivelige restancer - er steget fra 28,7 milliarder kroner til 34,4 milliarder fra 2013 til 2014.

Den håbløse gæld udgør derved næsten halvdelen af de samlede restancer, der netop har passeret 70 milliarder kroner.

Danmarks bedste kok vandt titlen med særlig dessert

KØBENHAVN: Lasse Starup Petersen fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia kan kalde sig årets kok, efter at han vandt danmarksmesterskaberne for professionelle kokke søndag eftermiddag.

Han fortalte selv, at det var hans dessert, der skilte ham ud fra de ni andre kokke-finalister, der dystede om førstepladsen i Bella Center i København.

På vindermenuen var der rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene. 

- Jeg tror slet ikke dommerne, havde smagt den type før. Duften fra solbær er fantastisk, og det baserede jeg min dessert på, så smagen kom med, sagde Lasse Starup Petersen.

Minister: EU vil støtte svinebønder efter importforbud

KØBENHAVN: Der er hjælp på vej til de trængte danske og europæiske svinebønder, der i et år har været ramt af et importforbud fra russisk side.

Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) er EU-Kommissionen klar til at yde ekstraordinær støtte til privat oplagring af svinekød efter importforbuddet. 

- Svinekødspriserne er faldet med 20 procent siden i sommer, og det har presset de danske svineproducenter til det yderste. Derfor er jeg meget glad for, at EU's landbrugskommissær har lyttet til vores argumenter, sagde fødevareministeren.

9100 kontanthjælpsmodtagere tjener over 300.000 kroner

KØBENHAVN: En række nye tal fra økonomiminister Morten Østergaard (R) sparker nu fornyet gang i debatten om Dovne Robert og Fattig-Carina.

Tallene, der fremgår af et svar til Folketingets Finansudvalg, viser, at 9100 modtagere af kontanthjælp og tilhørende ydelser som børnecheck, børnetilskud og friplads i daginstitutioner modtager mere end 300.000 kroner om året brutto.

- Det betyder, at mange enlige forsørgere har et meget lille incitament til at tage et lavtlønsjob. Gevinsten på at arbejde vil måske ligge på 1000-1300 kroner om måneden og nogle gange mindre, sagde cheføkonom Mads Lundby Hansen fra tænketanken Cepos.

Udkantskommuner vil have flere penge til nedrivning 

KØBENHAVN: De 900 millioner kroner, der hidtil har været brugt på nedrivning af forfaldne og ubeboelige huse på landet, forslår slet ikke.

Det har en række borgmestre fra udkantskommuner sagt til Morgenavisen Jyllands-Posten.

De mener, at den store byfornyelsesindsats i de større byer for år tilbage nu skal have en omfangsmæssig pendant i udkantsområderne.

- Vi skal tilpasse et samfund til det antal mennesker, som bor her. Problemet er bare, at vi ikke selv har råd til eksempelvis at fjerne de skoler, som vi lukker, sagde Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), til avisen.

Politiet kobler dna fra 22-årig til attentat på Østerbro 

KØBENHAVN: Endnu et centralt spor i efterforskningen af weekendens angreb i København peger nu på, at 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein efter alt at dømme er den skyldige.

Tekniske undersøgelser har således vist, at der på den beklædning, der er fundet i forlængelse af skudattentatet ved Krudttønden på Østerbro, er fundet dna svarende til El-Husseins.

Adskillige beviser peger efterhånden på, at Omar Abdel Hamid El-Hussein står bag attentaterne. Blandt andet har videoovervågning dokumenteret den 22-åriges færden i de pågældende timer. 

Regionernes ansatte får pæn lønstigning

KØBENHAVN: Den sidste større overenskomstaftale for det offentlige faldt på plads fredag. 

Regionernes 136.000 ansatte, fortrinsvist på sundhedsområdet, kan se frem til generelle lønstigninger på 5,39 procent. Det svarer til cirka tre milliarder kroner.

Lønstigningerne fordeler sig med 1,55 procent i 2015, 1,50 procent i 2016 og 2,34 procent i 2017.

- Med denne aftale sikrer vi medarbejdernes købekraft, samtidig med at vi bruger borgernes skattekroner mådeholdende og fornuftigt. Det kan jeg kun være tilfreds med, sagde regionernes chefforhandler Anders Kühnau.

Novo Nordisk sørger for lukkerekord til eliteindeks 

KØBENHAVN: Det danske C20 Cap-indeks endte fredag i 908,3, hvilket er det højeste lukkeniveau på den københavnske fondsbørs nogensinde. Det rekordhøje niveau skyldes en stigning på 1,2 procent. 

Det var især et løft på 4,4 procent hos Novo Nordisk, der fik indekset til at nå sit nye, rekordhøje niveau. 

Stigningen i Novo Nordisk-aktien betyder samtidig, at medicinalgiganten fredag blev 27,7 milliarder kroner mere værd. 

 

Mest Læste

Annonce