Odense Kommune politianmelder tidligere byrådsmedlem

Politik

11/10/2018 10:52

Nick Allentoft

Tina Bue Frandsen, der i en lang årrække var byrådsmedlem i Odense Kommune, er blevet meldt til politiet.

Odense Kommune har politianmeldt det tidligere byrådsmedlem gennem mange år Tina Bue Frandsen.

Efter måneders arbejde har borgmesterforvaltningen i Odense Kommune torsdag offentliggjort en intern undersøgelse af Tina Bue Frandsen, der var socialdemokratisk byrådsmedlem fra 1989 til 2014.

Kommunen melder nu sagen til Fyns Politi, skriver TV2 Fyn.

Der er rejst tvivl om, hvorvidt Tina Bue Frandsen har gjort noget ulovligt i forbindelse med sin ansættelse i kommunen. Derfor har kommunen valgt at overdrage den videre efterforskning af sagen til politiet.

Det tidligere byrådsmedlem har i kommunen blandt andet været ansat som leder af Børneinstitution Hunderup fra 2006 til 2011, og hun var chefkonsulent i Borgmesterforvaltningen fra 2011 til 2014.

Tina Bue Frandsen har også været leder af kommunens kursuscenter Phønix fra 2014 til 2017.

Ifølge TV2 Fyn konkluderer den interne undersøgelse blandt andet, at Tina Bue Frandsens bibeskæftigelse ikke var forenelig med hendes hovedbeskæftigelse som kontorchef i Phønix.

Desuden konkluderes det, at hun ikke burde have brugt sin arbejdstelefon og -mail i forbindelse med bibeskæftigelse.

TV2 Fyn skriver, at mediet har været i kontakt med Tina Bue Frandsen, men at hun umiddelbart ikke har nogen kommentarer.

Tidligere har TV2 Fyn afdækket en række historier i sagen.

I slutningen af september skrev mediet, at Tina Bue Frandsen i sin tid som først byrådsmedlem og chefkonsulent i borgmesterforvaltningen - og siden som leder af den kommunale kursusenhed Phønix - havde videresolgt kommunale kurser til spotpris til en privat forretningsforbindelse.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce