Officielt: Stephanie Lose ny formand for regionerne

22/3/18 7:18

Nick Allentoft

Venstres Stephanie Lose er torsdag officielt udnævnt til formand for de ellers overvejende røde regioner.

Den 34-årige venstrepolitiker Stephanie Lose er torsdag officielt valgt som formand for Danske Regioner.

Det sker på et konstituerende bestyrelsesmøde efter Danske Regioners generalforsamling i Aarhus.

Stephanie Lose overtager dermed magten over sundhedsvæsnet fra den socialdemokratiske Bent Hansen. Han fratræder frivilligt formandsposten, som han har besiddet siden 2007.

- Jeg har stor respekt for Bents resultater, men rutine betyder måske også lidt autopilot. Jeg vil nok være mere åben over for de løbende processer, siger Stephanie Lose efter udnævnelsen.

- Bent har været kaldt kong sundhed. Men min ambition er helt klart ikke at blive dronning Stephanie. Der er ingen grund til at forsøge at gøre tingene som Bent. Jeg passer ikke i hans stol, så er det bedre at smide den ud og købe en ny, siger hun.

Stephanie Lose, der er regionsformand i Region Syddanmark, er den eneste venstrepolitiker blandt de fem regionsformænd, mens de fire øvrige alle er socialdemokrater.

Allerede i november sidste år kom det frem, at Stephanie Lose ville blive den nye formand for Danske Regioner. Det skete efter, at De Radikale besluttede at pege på venstrepolitikeren.

Det var ellers en post, som Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland, kæmpede for at få. Hun er nu blevet valgt til første næstformand.

En af Stephanie Loses mærkesager er at kæmpe for en røgfri generation.

Derudover ser hun en central opgave i at forbedre det til tider hårdt prøvede samarbejde med kommunerne omkring det nære sundhedsvæsen, oplyser hun til Ritzau.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.