OVERBLIK: Det siger de om Løkkes nytårstale

Politik

02/01/2016 00:28

Nick Allentoft

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde ordene, men reaktionerne efterlyser mere end ord.

Her er udvalgte reaktioner på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårstale. 

* Anders Samuelsen, politisk leder i Liberal Alliance:

- Vi skal da passe på Danmark, som Lars Løkke Rasmussen siger det, men vi skal søreme også udvikle Danmark og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. 

- Det er helt centralt, at de reelle og store udfordringer, vi står over for, ikke overskygger de områder, vi skal og må tage hånd om, som eksempelvis at sikre vækst og fremgang og optimisme.

* Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand:

- Talen indeholdt ingen konkrete bud på, hvad regeringen vil gøre for at løse flygtningekrisen, der var heller ingen forslag til, hvordan vi skal få flere flygtninge ind på arbejdsmarkedet, og hvordan vi skal løse de betydelige integrationsudfordringer, der er, især i vores mest belastede boligområder. Det var en klar mangel. 

* Pia Olsen Dyhr, SF-formand:

- Der blev talt om at løse flygtningekrisen, men regeringen afviser en fælles europæisk løsning, man har samtidig skåret i hjælpen til verdens fattigste - også i de omtalte nærområder, og man skaber had og splid ved at få asylansøgere til at fremstå som nogen, der kommer til Danmark med kufferter fyldt med diamanter.

* Lizette Risgaard, LO-formand:

- Vi vil gerne være med til at finde løsninger på integration af flygtninge - men vi skal huske, at hele Danmark skal med.

- Det er helt afgørende, at de flygtninge, der får opholdstilladelse i Danmark, kommer i job, så de kan forsørge sig selv og bidrage til fællesskabet.

- Men vi skal samtidig huske, at andre grupper på kanten af arbejdsmarkedet, herunder dagpengemodtagere og mennesker, der er faldet ud af dagpengesystemet, kommer i job.

* Morten Østergaard, politisk leder for De Radikale:

- Løkke skulle have sagt som Merkel i går: Hvis vi lykkedes med integrationen, så kan det her være et positivt bidrag. Og derfor skal fokus være på bedre integration frem for vilkårsforringelser og pantsatte smykker.

- Lars Løkkes tale havde mange gode ord om ordentlighed og bredt samarbejde. Jeg synes faktisk, der blev sagt meget rigtigt. Og der skal ikke være nogen tvivl. Hvis de ord skal gøres til handling, så er Radikale Venstre klar til tage fat.

* Karsten Dybvad, administrerende direktør, Dansk Industri:

- Der findes ingen snuptagsløsninger på at integrere flygtninge. Men vi er glade for, at regeringen har bebudet et kritisk eftersyn af hele integrationsindsatsen.

- Vi vil fra arbejdsgiversiden fortsætte med at arbejde konstruktivt sammen med regeringen for at sikre, at vi giver virksomhederne de bedste forudsætninger for at bidrage til den vanskelige, men vigtige opgave med at få flygtninge i job.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce