Politiet bruger knipler mod truende flok på sygehus

Ledelse

07/01/2016 08:52

Nick Allentoft

Personalet på Slagelse Sygehus søgte tilflugt i personalerum, da en truende gruppe kom for at besøge patient. Justitsministeren, DF og K taler straks om højere straffe.

Politiet har onsdag aften brugt knipler mod en gruppe på 25-30 personer på Slagelse Sygehus. Ifølge politiet virkede gruppen truende over for personalet.

- Vi modtager klokken 19.28 en anmeldelse fra personalet om, at der er uro på sygehuset. Personalet føler sig truet af en større flok personer på 25-30 mennesker, siger vagtchef Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gruppen var angiveligt mødt op for at besøge en ældre mand, som er indlagt på sygehuset. Ifølge vagtchefen blev gruppen af personalet bedt om at besøge patienten i mindre hold.

- Så bliver de truende og aggressive, og personalet trækker sig tilbage til et personalerum og tilkalder os, siger Henrik Karlsen.

Da politiet ankom til stedet, var gemytterne ifølge vagtchefen stadig kogende. Politifolkene valgte at trække stavene og slå på flere af de tilstedeværende. Det fik gruppens medlemmer til at fordufte.

- På vej ud smadrer de en rude til en patruljevogn. Efterfølgende henvender nogle af dem, der har fået slag af stavene, sig på skadestuen. Så bliver der igen tumult, og de må gennes ud, siger Henrik Karlsen.

Omkring klokken 01 er der ro på stedet igen.

To personer er blevet sigtet efter episoden. De er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden. Der er tale om en 43-årig kvinde og en mand på 27 år, oplyser vagtchefen.

De er begge løsladt og vil formentlig blive præsenteret for et bødeforlæg. Det vil dog først blive afgjort torsdag.

I alt to personer er blevet ramt af slag.

Tilbage i 2012 blev skadestuen på sygehuset i Odense angrebet af en gruppe personer. Det førte siden til, at tre mænd blev idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel.

Angrebet skete i forlængelse af, at en skudepisode spolerede fejringen af den muslimske højtid Eid i bydelen Vollsmose.

En stor menneskemængde, op mod 60-70 personer, drog derefter til skadestuen på Odense Universitetshospital angiveligt i et forsøg på at få fat på en såret mand.

Bevæbnet med køller og sten blev skadestuen stormet, og der blev blandt andet begået hærværk mod en ambulance, som fik dækkene skåret op.

Konservative støtter hårdere straffe 

Justitsminister Søren Pind (V) kvidrede straks om hårdere straffe på det sociale medie Twitter, Dansk Folkeparti meldte sig i støttekoret, og De Konservative synger nu beredvilligt med.   - Det vidner lige præcis om, hvad det er for en udfordring, vi har, og hvad det er for en integration, som ikke er lykkes i Danmark.  Og hvorfor det er nødvendigt at have diskussionen om, hvor mange folk der kan komme hertil, så vi kan nå at integrere folk.  Jeg aner ikke, hvad strafferammen er i dag, men jeg kunne ikke forestille mig, at den er særlig hård. Det har vi jo generelt ikke i Danmark, men så må vi stramme op og tage fat, siger Søren Pape, formand og retsordfører for De Konservative.   Gruppen var angiveligt mødt op for at besøge en ældre mand, som er indlagt på sygehuset. Ifølge politiets vagtchef blev gruppen bedt om at besøge patienten i mindre hold, hvorefter de blev "truende og aggressive". To blev sigtet for "grov forstyrrelse af ro og orden på et offentligt sted", før de begge blev løsladt.   Spørgsmål: Hvis du ikke ved, hvad strafferammen er i dag, er det så ikke ukonstruktivt at tale om hårdere straffe?   - Jo, det kan man sige. Men hvis man kan finde på det, trænger den åbenbart til at blive strammet op. Straf, straf, straf er ikke altid løsningen, men når det handler om personfarlig kriminalitet, vil vi stort set altid være fortaler for hårdere straffe, siger Søren Pape.   Spørgsmål: Du nævner, det kan skyldes dårlig integration. Kunne etniske danskere ikke være i stand til det samme?   - Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det. Jeg tror ikke, at det ligger i vores tankesæt og kultur. Det gør man bare ikke. Men hvis de gjorde, ville det være lige så slemt. Det her viser mere, at det er et tankesæt og en kultur, vi skal have gjort op med. Det viser, at man fastholdes i nogle mønstre, man skal ud af, og at integrationen ikke fungerer, siger Søren Pape.   DF er på linie med de Konservative. 

DF vil skærpe straffelov efter optøjer

- Det skal der gribes ind overfor. Jeg forstår, at regeringen vil fremsætte forslag om at skærpe straffen. Det er jeg godt tilfreds med, men jeg vil se forslaget, inden jeg roser det alt for meget, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).   Tre personer er blevet sigtet efter episoden. De to er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden, mens den tredje er sigtet for vold eller trusler mod en offentlig ansat.  Enkelte fra gruppen vendte i øvrigt senere tilbage til sygehuset for at få behandlet deres skader.   Peter Kofod Poulsen reagerer på justitsminister Søren Pinds (V) udmelding på Twitter, hvor ministeren kræver skærpede straffe oven på episoden i Slagelse.   - Vi kommer til at skærpe straffen for den form for trusler og pøbeladfærd. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i det, skrev justitsministeren sent onsdag aften.   Mellem 60 og 70 unge trængte i august 2012 ind på Odense Universitetshospital i et forsøg på at få fat i en mand, efter at han forinden var blevet såret af skud og knivstik i nærheden af Vollsmose Torv.   Bevæbnet med køller og sten blev skadestuen stormet, og der blev begået hærværk mod en ambulance.    Efterfølgende blev tre mænd idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel. Den slags straffe skal altså nu skærpes, lyder udmeldingen.   - Det skal ikke være en symbolsk stramning. Det skal være noget, der batter i den tunge ende, siger Peter Kofod Poulsen.   Spørgsmål: Nogle vil mene, at det er for drastisk at lovgive i kølvandet på en enkeltsag, som kun lige har fundet sted?   - Vi oplevede det i løbet af aftenen, vi oplevede det i Odense. Jeg synes ikke, man kan sige længere, at det er en enkelt sag. Det er uanstændig og uacceptabel opførsel, og jeg har ikke lyst til at se, at det sker en tredje gang, siger Peter Kofod Poulsen.  

Mest Læste

Annonce