Flygtninge i Padborg i september 2015. Foto: Ilone Gondesen

Politiet stopper med at offentliggøre flygtningetal

Ledelse

12/09/2015 20:59

Nick Allentoft

Omkring 4000 flygtninge og migranter er kommet til Danmark siden søndag. Nu er det slut med opgørelser.

Det er slut med opgørelser over, hvor mange udlændinge der i øjeblikket krydser de dansk-tyske grænser.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Politiet vil ikke længere melde tal ud, fortæller kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet Thomas Kristensen. Tallene giver ikke et retvisende billede, lyder forklaringen.

                  Læs også: Justitsministeren instruerer politiet i at fastholde åbenhed 

- Hvis vi skal melde tal ud, så skal det være tal, vi kan stå inde for. Vi kan godt forstå, at der er en stor interesse for det her. Men hvis vi skal give nogle tal, så skal det være nogen, som vi er rimelig sikre på giver et retvisende billede.

- Og i den situation, som vi står i nu, har vi ikke et fuldt overblik over præcis, hvor mange der kommer ind i landet, siger Thomas Kristensen. 

Han forklarer det med, at politiet ikke stopper alle busser, biler, tog og andre transportmidler og tjekker for flygtninge og migranter.

- Derfor er det meget meget svært at give et kvalificeret skøn på, hvor mange der kommer, siger Thomas Kristensen.

Siden søndag har tusindvis af flygtninge og migranter krydset de dansk-tyske grænser, hvor flere har fortsat rejsen til Sverige.

Der er undervejs blevet meldt ud, hvor mange rejsende udlændinge, der har krydset grænserne. Tallet lyder på omkring 4000 mennesker.

Så sent som lørdag morgen meldte Syd- og Sønderjyllands Politi ud, at de fra fredag aften til lørdag morgen var stødt på 225 rejsende udlændinge. Politikredsen sendte også en opgørelse ud fredag aften.

Men i løbet af lørdagen er det blevet ændret.

På spørgsmålet om hvorfor politiet først nu stopper med at melde tal ud, fordi det ikke giver et retvisende billede, lyder svaret:

- Det er klart, at vi ikke kan fortsætte fra nu af og i uendelighed med at prøve at give tal på det her.

- Nu har tingene stabiliseret sig på et niveau, og vi synes, at det er på tide, at vi prøver at stoppe med de her tal, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce