Politiinspektør: Vi har styr på gående flygtninge

Ledelse

07/9/15 11:15

Nick Allentoft

En stor gruppe flygtninge er begyndt at gå fra Rødby mod Sverige. - Vi har styr på det, siger politiinspektør. Flere er ankommet med færgen mandag.

En gruppe flygtninge, der søndag aften ankom til Rødby på Lolland, er mandag begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. 

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har dog ikke tænkt sig at slippe de mange udlændinge af syne, fastslår politiinspektør Kim Kliver.

- De har en opfattelse af, at de gerne selv vil bestemme, hvor de vil hen, men det får vi styr på. De skal tilbage til den sagsbehandling, som vi er i færd med, siger politiinspektøren til Ritzau.

Han fortæller, at politiet følges med gruppen, men at man på nuværende tidspunkt ikke har tænkt sig at bruge magt for at stoppe de gående flygtninge.

- Det er en løbende proces. Vi er ved dem, for selvfølgelig har politiet styr på tingene. Vi håndterer det med dialogen, som er vores vigtigste virkemiddel, siger Kim Kliver.

Selv om 166 af de 230 flygtninge, der ankom med færgen til Rødby søndag aften, ikke har søgt om asyl og gerne vil videre til især Sverige, kan dansk politi i henhold til Dublin-forordningen ikke bare lade dem tage videre.

Mandag formiddag er der ankommet endnu en flok flygtninge til Rødby, men mandag klokken 12.30 kan politiet endnu ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om.

- Der er kommet én færge på nuværende tidspunkt med et antal flygtninge og asylansøgere om bord, og dem håndterer vi, som vi gjorde i går, siger Kim Kliver.

/ritzau/

Annonce