"Jeg synes, det er demokratisk set beklageligt, at gymnasierne ikke er åbne for de her politiske arrangementer", siger valgforsker i førstegangsvælgere, Klaus Levinsen.

Politikere glipper gylden chance for at præge de unge

Politik

29/05/2015 10:25

Mikkel Sarka

Det ser sort ud for de paneldebatter, der normalt foregår på gymnasierne i forbindelse med valgkamp.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Eksamener og ufleksible gymnasier ser ud til at aflyse paneldebatterne på landets gymnasier, hvor politikerne traditionelt har mulighed for at tale til de unge inden valget.

Kritisabelt siger både valgforsker og de studerende selv, der mener, de manglende debatter skader demokratiet. 

- Det ser ret sort ud, synes jeg, og jeg er rigtig bekymret for den her omgang af førstegangsvælgere, siger Mathilde Lynggaard Vinther, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS.

Organisationen arbejder med at engagere og politisere gymnasieeleverne og havde som målsætning, at der skulle være paneldebatter på alle landets gymnasier inden valget. 

Læs mere om DenOffentliges dækning af folketingsvalget 2015 her 

Men nu oplever de, at gymnasierne aflyser debatterne eller ikke får dem holdt, da valget falder sammen med sommerens eksamener.

- Jeg synes, det er demokratisk set beklageligt, at gymnasierne ikke er åbne for de her politiske arrangementer. 

- Det er meget muligt, der er nogle praktiske problemet med eksamen osv. Men det er jo der, hvor de unge færdes, og vi ved jo, at det ellers kan være vanskeligt at tiltrække de unges opmærksomhed, siger valgforsker i førstegangsvælgere, Klaus Levinsen. 

Ifølge Klaus Levinsen går politikere glip af en sjælden chance for at tale direkte til de unge, der ellers primært får deres informationer via tv eller de sociale medier. 

- At se der også er kød og blod bag ved politikerne og få en mulighed for at indgå i en diskussion, det giver noget helt særligt. Jeg mener, det er et problem, hvis de mister den mulighed, siger han. 

På landets gymnasier går en del af de førstegangsvælgere, politikerne håber at påvirke inden valget. Ifølge Klaus Levinsen er de mere flygtige i deres politiske betragtninger og er derfor nemmere at flytte politisk. 

DGS oplyser til Ritzau, at de nu forsøger at arrangere debatter på landets øvrige uddannelsesinstitutioner.

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.