Politimænd idømt dagbøder for at lyve i politirapport

Ledelse

27/11/2015 20:37

Nick Allentoft

Retten i Glostrup har i dag bestemt, at det var stillingsmisbrug, da betjente i 2013 løj i en politirapport.

To betjente fra Københavns Politi er hver især ved Retten i Glostrup blevet idømt otte dagbøder à 500 kroner for at have misbrugt deres stilling ved at have digtet dele af en politirapport for at dække over en meddeler.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med dommen. Det er meget vigtigt, at man kan stole på politirapporter, da de indgår i straffesager og tjener som dokumentation og bevis, siger sagens anklager, Line Scharf, til Ritzau.

- Hvis man begynder at skrive noget usandt i en politirapport, så vil der fremover kunne sås tvivl om alt, hvad politiet skriver. Så er det jo klart, at enhver forsvarer fremover vil bruge det som argument og sætte spørgsmålstegn ved politirapporter.

Betjentenes historie blev opfundet i forbindelse med en narkosag i Glostrup i slutningen af 2013, hvor der i en BMW på en parkeringsplads blev fundet to kilo amfetamin.

Oplysningen til Københavns Vestegns Politi om narkoen kom fra de dømte betjente.

I en rapport skrev de bagefter, at de under patrulje havde skygget en mistænkelig mand til Apotekerpladsen i Glostrup, hvor man overværede en narkohandel.

Men det var løgn. I virkeligheden havde betjentene fået tippet om narkoen i bilen fra en kilde i det kriminelle miljø.

Begge de dømte politimænds forsvarere har hele sagen igennem holdt på, at betjentene ikke skulle straffes, da de gjorde det eneste rigtige ved at beskytte deres kilde.

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg er uenig i rettens konklusioner, og nu må vi så have landsretten til at vurdere sagen, siger den ene af de dømtes forsvarer, Stine Gry Johannessen.

Da der er tale om en bødesag, skal der søges om tilladelse hos Procesbevillingsnævnet, før en anke af dommen kan finde sted.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce