Præst suspenderes efter udtalelser om reinkarnation

Ledelse

22/11/2015 12:02

Nick Allentoft

En sjællandsk sognepræst, der tror på reinkarnation, er fritaget for tjeneste, skriver Kristeligt Dagblad.

Sognepræsten Annette Berg, der offentligt har udtalt, at hun tror på reinkarnation, fritages for tjeneste indtil udgangen af 2015. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Udtalelserne fra sognepræsten fra Vig faldt i programmet "Præstens lektie" på TV Øst i oktober. Siden har Annette Berg været til to tjenstlige samtaler hos biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

Biskoppen har ifølge Kristeligt Dagblad forklaret suspenderingen med afsæt i en pressemeddelelse, som Annette Berg selv udsendte 17. november.

Her rejste hun "en berettiget tvivl om, hvorvidt hun som præst i den danske folkekirke ved sin brug af begrebet reinkarnation forkynder reinkarnation".

Troen på reinkarnation er troen på, at et menneskes sjæl - når personen dør - kan leve videre i en anden krop.

Og ifølge retsteolog Kristine Garde er troen på dette uforeneligt med at være præst i den danske folkekirke. Hun mener, at biskop Peter Fischer-Møller har truffet "en konsekvent, men nødvendig beslutning".

- Når Annette Berg har sået tvivl om opstandelsen, et fundament i kirkens lære, ved at åbne op for reinkarnation, så kan hun ikke være i sit embede, siger Kristine Garde til Kristeligt Dagblad.

- Hun har skabt utroværdighed for folkekirken og svigtet sit embede. Det gør hende utroværdig, og det er så alvorligt, at det kræver en øjeblikkelig suspension.

- Vi befinder os på et meget afgørende punkt i den kristne forkyndelse, og derfor går biskoppen formentligt efter en læresag ved præsteretten, siger hun.

I tv-programmet "Præstens Lektie" 29. oktober svarede Annette Berg på et spørgsmål om, om en præst kan tro på reinkarnation. Og derefter rullede sagen om hende.

- Det kan man. Det gør jeg, svarede Annette Berg.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce