Psykiater-sagen: Esbjerg vil gennemgå 124 sager

Ledelse

30/07/2015 14:13

Nick Allentoft

124 borgere i Esbjerg Kommune har i perioden 2007 til 2009 stiftet bekendtskab med psykiateren Piet Casier. Nu skal sagerne gennemgåes, skriver DR Syd.

Piet Casier har stået for den udredning, der senere har været afgørende for borgernes videre forsøgergrundlag. For eksempel om man har været berettiget til invalidepension.

Men nu er det kommet frem, at lægen - efter samarbejdet med Esbjerg Kommune ophørte - flere gange har modtaget kritik fra myndighederne. Og han er også for nylig blevet dømt for at fejldiagnosticere en kvinde i Norddjurs Kommune.

I alt har 32 kommuner brugt den omstridte psykiater.

I Esbjerg har kommunen taget den beslutning, at samtlige 124 sager skal kigges grundigt efter i sømmene igen. Og det bliver en omfattende opgave, som kommunen skal i gang med, siger Henrik Vallø fra De Konservative, der er formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune til DR Syd.

- Lige efter sommerferien går vi nu ind i det og gennemgår samtlige 124 sager. Jeg må også sige, at det er et noget omfattende arbejde, som vi nu skal gå i gang med. Det kommer til at tage lang tid, siger Henrik Vallø.

Henrik Vallø siger, at det er vigtigt for kommunen, at man har handlet rigtigt i alle sagerne, og derfor ser man sig nødsaget til at revurdere sagerne.

- Vi vil gerne vide, om vores afgørelser hviler på et forkert eller et usikkert grundlag. Vi synes, det er nødvendigt at gå ind og kigge på, hvad er det for afgørelser, vi har truffet. Vi vil være helt sikre på, at disse afgørelser er rigtige, forklarer han til DR Syd.

Henrik Vallø kan ikke sige, hvilken betydning sagen får i fremtiden i Esbjerg Kommune.

- Sådan en sag giver jo øget opmærksomhed på det her område. Og det kommer det helt sikkert også til at gøre i vores kommune. Vi politikkere i udvalget vil følge sagen meget nøje, siger Henrik Vallø.

Det er ikke lykkedes for DR Syd at få en kommentar fra Piet Casier.

Mest Læste

Annonce