Står det til regeringen, skal Jyderup Fængsel omdannes til et fængsel kun for kvinder.
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslår nemlig, at vi følger andre nordiske landes eksempel og opretter et rent kvindefængsel.
- De har det både i Sverige og Norge, og derfor er det også på tide, synes jeg, at man får et kvindefængsel i Danmark, siger justitsministeren til DR og fortsætter.
- Selv om de (mænd og kvinder, red.) er adskilt i dag, så er den bedste sikkerhed, at man har et selvstændigt fængsel til kvinderne, siger han.
I 2015 foretog Kriminalforsorgen en undersøgelse, der viste, at 18 procent af kvindelige indsatte var blevet udsat for seksuel chikane fra medindsatte.
Yderligere var ni procent blevet udsat for seksuelle overgreb.
Blandt andet derfor er fagforeningen Fængselsforbundet "overvejende positive" over for regeringens forslag.
- I virkeligheden er det, der gør mest ondt, hvis kvinderne rent faktisk bliver udsat for seksuel chikane - eller i yderste konsekvens voldtægt, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.
- Så kan vi som kriminalforsorg ikke bare vende det blinde øje til og lade dem sidde ude blandt mænd, som ikke kan opføre sig ordentligt, siger Fængselsforbundets formand.
I alt skal Jyderup Fængsel have plads til 150 kvinder fordelt på 72 åbne pladser, 38 lukkede pladser og 40 arrestpladser.
Sidste år sad der i gennemsnit 148 kvinder i landets arresthuse og fængsler om dagen.
Det samlede tal for alle fængslede var 3421, og dermed er langt de færreste fanger eller varetægtsfængslede kvinder.
Derfor er regeringens støtteparti Dansk Folkeparti mere forbeholdne over for forslaget.
- Hvis ministeren ønsker det, så tager vi selvfølgelig gerne en snak om det, men umiddelbart har jeg svært ved at se det helt store behov for det, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til DR.
Fængselsforbundet mener på den anden side, at antallet af pladser på et eventuelt kvindefængsel passer fint med antallet af kvindelige fanger.
- Vi ville faktisk kunne fylde et helt fængsel, som både har åbne og lukkede pladser, med kvindelige fanger, siger Kim Østerbye.
/ritzau/