Blandt insamlerne søndag var Ballerups Kommunaldirektør Eik Møller med sin datter Julie Maggi Møller.   Privatfoto
Blandt insamlerne søndag var Ballerups Kommunaldirektør Eik Møller med sin datter Julie Maggi Møller. Privatfoto

Røde Kors samlede ind: Pengene går til Yemen, Bangladesh og Caribien

Velfærd

01/10/17 5:43

Nick Allentoft

Røde Kors indsamlede 18,4 millioner kroner hos danskerne søndag. Der er brug for hver en krone, siger chef.

Røde Kors har søndag indsamlet 18,4 millioner kroner ved sin indsamling til humanitært arbejde. Det er omkring en million kroner mindre end i 2016.

Det skriver Røde Kors i en meddelelse.

- Årsagen er først og fremmest en øget konkurrence. Jeg tror, der har været fire indsamlinger alene i september. 

- Så jeg er faktisk himmelhenrykt over, at det er gået så godt, som det gjorde, siger generalsekretær hos dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

Samlet var mere end 17.000 frivillige på gaden for at samle ind til Røde Kors søndag. Og der er brug for de penge, der er kommet i kassen.

Det selv om 18,4 millioner ikke virker af meget i en organisation, der havde indtægter for 1,6 milliarder kroner i 2016. Langt hovedparten af dem er dog til bundne opgaver, mens indsamlingsmidlerne kan bruges med det samme.

- Det er penge, vi kan bruge med det samme. Allerede i morgen kan vi sende hjælp til flygtningene i Bangladesh, koleramedicin til Yemen og husly til de ramte i Caribien.

- Så de 18,4 millioner begynder at arbejde allerede i morgen, siger Anders Ladekarl.

Generelt har Røde Kors brug for alle de midler, organisationen kan komme i nærheden af. Antallet af kriser er voldsomt stort, og der kommer hele tiden nye til.

Bare siden sommeren har fordrivelsen af det muslimske mindretal i Myanmar og voldsomme storme i Caribien påkrævet sig opmærksomhed.

- Det er rigtigt travlt at være Røde Kors lige nu. Der er rigtigt mange kriser lige nu i mange forskellige dele af verden.

- Og de kriser, der har været der længe, går jo ikke væk. September er den måned, hvor der er flest, der er blevet slået ihjel i Syrien. Men det hører man nærmest ikke om. Behovet for hjælp er kæmpestort, siger Anders Ladekarl.

De mange kriser gør det også sværere for Røde Kors at skabe opmærksomhed om dem alle.

- Det bliver uoverskueligt for folk, når der sker så meget på en gang. Men der er jo ikke andet at gøre end at klø på. Verden bliver reddet et liv af gangen. Og for det liv nytter det, selv om mange flere har brug for hjælp, siger Anders Ladekarl.

/ritzau/

Annonce