Rønnow færdig i Skat: Fritstilles

Ledelse

26/08/2016 10:44

Nick Allentoft

På dagen, hvor regeringen præsenterer sin plan for en genopretning af Skat, fritstilles direktøren.

Den øverste chef for Skat, direktør Jesper Rønnow Simonsen, fritstilles med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, over for Ritzau.

I stedet konstitueres den nuværende direktør for kundeservice, Merete Agergaard, skriver DR.

Det sker få timer før skatteminister Karsten Lauritzen (V) klokken 13 præsenterer regeringens plan for at få Skat tilbage på benene efter flere skandalesager.

En måling, som Gallup har foretaget for Berlingske, viser, at seks ud af ti danskere mener, at Jesper Rønnow Simonsen, ikke kan fortsætte i sit job.

Det har også vakt undren blandt de folkevalgte på Christiansborg, at skatteministeren har valgt at frede Skat-direktøren, som har haft det overordnede ansvar for de seneste års skandaler i myndigheden - blandt andet ulovlig inddrivelse af gæld.

Karsten Lauritzen pointerede torsdag, at han lytter til kritikken af Skats øverste ledelse.

- Jeg tager selvfølgelig de meldinger med, som kommer fra de forskellige politiske partier. Jeg forstår godt, at der er en frustration, både på Christiansborg og i offentligheden, sagde skatteministeren.

- De (de højtstående embedsmænd, red.) har fået den opgave af mig at rydde op, og hvis der ikke bliver leveret på det, får det selvfølgelig nogle konsekvenser.

Også departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchner har været genstand for kritik.

Tirsdag kom det frem, at Skat har formået at tabe hele 12,3 milliarder kroner, fordi man trods advarsler blev ved med at refundere udenlandske svindlere skat på aktieudbytter.

Torsdag kunne flere medier erfare, at det ikke kan betale sig at inddrive op mod 14 milliarder kroner i gæld til det offentlige.

Karsten Lauritzen tiltrådte som skatteminister sidste sommer, og det var lige omkring det tidspunkt, at Skat fik et tip om, at der foregik svindel med udbytteskat. 

Alligevel fortsatte Skat udbetalingerne en måned frem. Den måned alene løb svindlen op i tre milliarder.

 

BLÅ BOG: Jesper Rønnow  Navn: Jesper Rønnow Simonsen Alder: 47 år Uddannelse: Cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994.   Karriere:  * 2013-2016: Direktør i Skat * 2010-2013: Direktør i Københavns Kommunes Børne- og Ungeforvaltning * 2006-2009: Sekretariatschef i Overborgmesterens sekretariat i Københavns Kommune * 2003-2006: Chef for minister- og ledelsessekretariatet i Kulturministeriets Departement * 2001-2003: Administrationschef i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune Kilder: Skatteministeriet   /ritzau/  

/ritzau/

Mest Læste

Annonce