Roskilde Festival 2016 gav 17,4 millioner i overskud

Velfærd

23/04/2017 13:41

Nick Allentoft

Millionoverskuddet skal gå til blandt andet initiativer for børn og unge samt humanitært arbejde.

Roskilde Festival har gjort kassen op efter 2016-festivalen, og resultatet lyder på et overskud på 17,4 millioner kroner.

Det oplyser Foreningen Roskilde Festivals bestyrelsen på den årlige generalforsamling. Her er det endelige regnskab blevet fremlagt.

Der er også landet millioner i kassen hos de virksomheder, foreninger og organisationer, som havde boder og barer på festivalen. Tilsammen har de haft et overskud på 20,5 millioner kroner.

Formanden for foreningen bag festivalen, Steen Jørgensen, glæder sig over festivalens overskud. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

- Vi kunne melde totalt udsolgt, og endnu engang manifesterede Roskilde Festival sig som en begivenhed, hvor holdning, kunst og musik går hånd i hånd midt i et fantastisk fællesskab blandt de 130.000 deltagere, siger han.

- Så vi er rigtigt godt tilfredse med overskuddet, og vi glæder os til at udlodde hele overskuddet og på den måde bruge festivalen til at skubbe på positive forandringer i vores omverden.

Foreningen har som formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge samt humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde. Derfor bliver overskuddet doneret til forskellige projekter.

Overskuddet er en præcis gentagelse af resultatet efter festivalen i 2015. I 2014 hentede festivalen dog en del mere. Her blev det til 26,7 millioner kroner.

De førte donationer fra overskuddet er allerede sendt ud. Blandt andet er 8,9 millioner kroner givet til Roskilde Festival Højskole.

Samtlige 17,4 millioner kroner vil være delt ud, inden årets Roskilde Festival begynder sidst i juni.

Umiddelbart efter festivalen lukkede og slukkede sidste sommer, estimerede ledelsen, at overskuddet ville ende på omkring 17 millioner kroner.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce