Rusland har ødelagt 650 ton fødevarer på en måned

Bæredygtighed

27/08/2015 07:34

Nick Allentoft

Fødevarerne stammer blandt andet fra EU-lande og er blevet smuglet ind i Rusland på trods af importforbud.

Russiske myndigheder har siden 6. august destrueret mere end 650 ton fødevarer, som er blevet beslaglagt, fordi de er forsøgt smuglet ulovligt ind i landet.

Mere præcist opgør myndighederne mængden af ødelagte madprodukter til 654 ton, som er blevet opsnappet, siden Rusland sidste år i august forbød import af en lang række fødevarer og landbrugsprodukter fra blandt andet USA, EU og Australien.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Det var et modtræk til de vestlige landes sanktioner mod Rusland for annekteringen af Krim-halvøen i Ukraine.

Beslutningen om at destruere fødevarerne er kontroversiel og trådte i kraft ved et præsidentielt dekret 6. august.

Millioner af russerne har knap nok råd til mad, og andelen af befolkningen, som lever under fattigdomsgrænsen, er siden sidste år steget.

Kritikere af præsidentens dekret mener, at maden i stedet for at blive ødelagt burde uddeles til socialt udsatte grupper.

Over en kvart million russere har ved en underskriftsindsamling på internettet givet til kende, at de er utilfredse med den russiske maddestruktion.

Det russiske importforbud dækker blandt andet over frugt, mejeriprodukter og kød fra EU og har ramt blandt andet danske landmænd hårdt.

Den russiske økonomi er i recession som følge af de vestlige sanktioner og faldet i olieprisen. Og det er mere end et år siden, at russerne indførte forbuddet mod import af en række vestlige produkter.

Alligevel kommer der mange vestlige fødevarer ind i landet på ulovlig vis.

/ritzau/TT

Mest Læste

Annonce