Servicekoncernen ISS fik resultat på over en milliard

Infrastruktur

12/3/15 8:10

Nick Allentoft

Børsnotering, refinansiering af gæld og frasalg har fået ISS, der i en periode var ejet af kapitalfonde, ind i en god gænge. Aktionærerne får udbytte.

Servicekoncernen ISS kom ud af 2014 med et resultat på 1.014 millioner kroner mod et minus på 397 millioner kroner året før, oplyser ISS til fondsbørsen.

Omsætningen var på i alt 74,1 milliarder kroner og voksede med 2,5 procent mod 4,3 procent året før. ISS Koncernen foreslår et udbytte til aktionærerne på 4,90 kroner per aktie.

Regnskabet kommer på årsdagen for børsnoteringen af koncernen.

- Vi har skabt robust organisk vækst, forbedret vores overskudsgrad under vanskelige makroøkonomiske forhold. 

- Resultatet blev understøttet af vores stærke vækst inden for integrerede facility services-løsninger og vores forbedrede marginer i flere regioner, siger koncernens topchef Jeff Gravenhorst i meddelelsen til fondsbørsen.

Topchefen betegner børsnoteringen for et år siden som vellykket. Samtidig har ISS refinansieret sin gæld og foretaget en række strategiske frasalg.

- Vi har således et stærkt fundament for fremtidig vækst, og vi har fået en solid start på 2015, hvor vi bl.a. har vundet nye kontrakter med Huawei i Kina og UBS i Storbritannien, siger Jeff Gravenhorst.

ISS har solgt 14 virksomheder fra sidste år. Blandt andet aktiviteter inden for landskabspleje i Frankrig, kommercielle sikkerhedsaktiviteter i
Australien og New Zealand og vikaraktiviteter i Norden

I år forventer selskabet en organisk vækst i størrelsesordenen to til fire procent.

Fakta: Læs her, hva​d ISS er

Den danske servicegigant ISS startede sit spæde liv som natvægterselskab i København i 1901.

I sit første år som børsnoteret virksomhed - i øvrigt for anden gang - er koncernen blevet trimmet og gælden refinansieret. Resultatet i 2014 blev på 1.041 millioner kroner mod et underskud på 397 millioner året før. Den globale omsætning var på 74,1 milliarder kroner.

* ISS Koncernen er en gammel dansk virksomhed, stiftet i København i 1901 uden navnet København-Frederiksberg Nattevagt. Det var et natvægterselskab, hvor 20 vagtmænd passede Københavns borgere.

* 38 år senere gik selskabet ind i rengøringsbranchen og stifter Det Danske Rengøringsselskab som et selvstændigt datterselskab til sikkerhedsfirmaet.

* Otte år efter danner man et datterselskab i Sverige - og siden går det slag i slag.

* I 1968 skifter selskabet navn til ISS. I første omgang står forkortelsen for International Service System, fra 2001 for Integrated Service Solutions - men i dag bruges det kun som akronym.

* I 1975 når omsætningen i selskabet op på en milliard kroner.

* ISS går på børsen første gang i 1977.

* 22 år efter i 2005 køber de to kapitalfonde EQT Partners og Goldman Sachs Capital Partners selskabet og afnoterer ISS på børsen. Det samlede antal medarbejdere er nu på 300.000.

* Siden da har ISS to gange forsøgt at komme tilbage på børsen. Den ene gang var i 2007 og senest i 2010. Men tredje gang var lykkens gang og i 2013 blev koncernen atter børsnoteret.

* ISS har vokset sig til at være verdens førende servicevirksomhed og tilbyder en bred vifte af serviceydelser, som rengøring, catering, sikkerhed og ejendomsservice.

* ISS beskæftiger flere end 510.000 ansatte i 75 lansde i Europa, Asien, Nordamerika, Latinamerika og Stillehavsområdet.

* ISS betjener tusindvis af kunder både i den private og offentlige sektor,

Kilde: ISS m.fl.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.