Skattedirektør beklager at have viderebragt rygter

Ledelse

03/11/2014 22:45

Nick Allentoft

Tidligere direktør i Skat København havde ikke regnet med, at rygte om Thornings mand ville komme videre.

Den tidligere direktør i Skat København Erling Andersen har fået kritik af Skattekommissionen for at have overtrådt sin tavshedspligt og viderebragt rygter om Helle Thornings-Schmidts mand Stephen Kinnocks seksuelle orientering.

                Læs alt om Skattesagskommissionen her

Kommissionen slår dog fast, at der ikke er tale om en grovere overtrædelse af brud på tavshedspligten, selv om Erling Andersen uberettiget har videregivet rygterne om, at Stephen Kinnock var homoseksuel.

Erling Andersen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Ritzau - men til DR Nyheder skriver han i en mail, at han "beklager, at han uberettiget har viderebragt en information af personlig karakter":

- Men jeg konstaterer samtidig, at Kommissionen udtrykkeligt anfører, at der under de foreliggende omstændigheder ikke er tale om en grov overtrædelse af min tavshedspligt, skriver Erling Andersen.

- Det tager jeg som udtryk for, at Kommissionen også har forstået, at jeg ikke forestillede mig, at denne oplysning om personlige forhold kom videre, skriver han videre til DR Nyheder.

Kommissionen finder det dog kritisabelt, at den tidligere skattechef, der i dag er direktør for Indsats i Skat, har videregivet oplysningerne til Peter Loft, tidligere departementschef i Skatteministeriet.

Om Erling Andersen kan beholde sit nuværende job, vil skatteminister Benny Engelbrecht (S) ikke tage stilling til, før en kommende advokatundersøgelse er lavet færdig. Undersøgelsen er sat i gang af ministeren.

- Først når advokatundersøgelsen er færdiggjort, kan vi se, om embedsmændene i sagen kan drages til ansvar. Men vi kan ikke drage nogen konklusioner, før den undersøgelse er på plads, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce