Skoler kan hente over en milliard på at stramme op

Ledelse

24/11/2015 11:18

Nick Allentoft

Landets gymnasier, erhvervsskoler og VUC'er kan ifølge konsulentrapport spare mellem 1,0 og 1,3 milliarder kroner om året, hvis de strammer op og effektiviserer driften på en lang række områder inden for indkøb, bygninger og ledelse.

Mens gymnasier og erhvervsskoler gruer for skolelukninger, massefyringer og dårligere undervisning i kølvandet på regeringens spareplaner, viser en ny rapport, at landets ungdomsuddannelser kan spare masser af penge hvert år – vel at mærke uden at det går ud over kvaliteten af undervisningen. 

Det skriver netavisen Altinget.

Mere præcist fastslås det, at landets gymnasier, erhvervsskoler og VUC'er kan spare mellem 1,0 og 1,3 milliarder kroner om året, hvis de strammer op og effektiviserer driften på en lang række områder inden for indkøb, bygninger og ledelse.

Rapporten "Omkostnings- og effektiviseringsanalyse af ungdomsuddannelsesinstitutionerne" omfatter i alt 227 uddannelsesinstitutioner med 257.000 elever.

Rapporten er udarbejdet af management- og konsulentfirmaet Qvartz og blev egentlig sat i gang af Finansministeriet og Undervisningsministeriet under SR-regeringen i forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen.

Rapporten var færdig i juni, men er først nu blevet offentliggjort af undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Analyserne, der blev gennemført under den tidligere regering, bekræfter, at der er mulighed for at effektivisere på flere områder på ungdomsuddannelserne. Det er forslag, der er baseret på konkrete erfaringer fra de mest effektive institutioner, lyder det i en skriftlig kommentar fra undervisningsministeren til Altinget.

- Jeg er helt bevidst om, at det ikke er nogen nem øvelse at effektivisere, men med rapporterne kan ledelserne på skolerne finde inspiration til opgaven, tilføjer hun.

Formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, tvivler stærkt på, at der findes så stort et potentiale for effektiviseringer i virkelighedens verden.

- Jeg er da overbevist om, at konsulenterne bag rapporten er dygtige mennesker, men jeg stiller mig meget tvivlende over for det, de har regnet ud, siger Anne-Birgitte Rasmussen til Altinget.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce