Soldaterfagforening: Overvågning er en del af jobbet

Politik

14/04/2015 09:47

Mikkel Sarka

Det er i orden, at det overvåges, om soldater bliver radikaliserede. Men der er en grænse, siger fagforening.

Overvågning er hverdag for en soldat, men den må ikke være i strid med loven, mener soldaterne i Hærens Konstabel- og korporalforening, KHHF.

- Grænsen går, hvis man havner i en situation, hvor der er nogle retsprincipper, der bliver sat ud af kraft, fordi man er soldat.

- Det skal ikke lige pludselig være sådan, at vores medlemmer overvåges på en måde, der ikke er lovlig, siger Flemming Vinther, Forbundsformand i Hærens Konstabel- og korporalforening, KHHF.

Udtagelsen kommer, efter at Jyllands-Posten i dag skriver, at Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) overvåger, om danske soldater bliver radikaliserede.

Læs også: Forsvaret holder øje med om danske soldater radikaliseres

I Frankrig er det kommet frem, at 10 ekssoldater - herunder flere fra specialstyrkerne - i dag er blevet radikaliseret, mens en soldat fra Holland i 2014 fortalte, hvordan han opgav en karriere i hæren for at træne jihadister i Syrien.

Hverken FE eller PET ønsker dog at oplyse tal over mulige danske sager. PET siger kun, at man "følger problematikken tæt".

I HKKF forstår man frygten for, at danske soldater også kan blive radikaliserede.

- Vi er selvfølgelig en selekteret gruppe, men at sidde og påstå, at radikalisering aldrig ville kunne ske for en dansk soldat, det tror jeg ikke på, siger Flemming Vinther.

Mest Læste

Annonce