Det er i orden, at det overvåges, om soldater bliver radikaliserede. Men der er en grænse, siger fagforening.
Lige nu læser andre
Overvågning er hverdag for en soldat, men den må ikke være i strid med loven, mener soldaterne i Hærens Konstabel- og korporalforening, KHHF.
– Grænsen går, hvis man havner i en situation, hvor der er nogle retsprincipper, der bliver sat ud af kraft, fordi man er soldat.
– Det skal ikke lige pludselig være sådan, at vores medlemmer overvåges på en måde, der ikke er lovlig, siger Flemming Vinther, Forbundsformand i Hærens Konstabel- og korporalforening, KHHF.
Udtagelsen kommer, efter at Jyllands-Posten i dag skriver, at Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) overvåger, om danske soldater bliver radikaliserede.
Læs også
Læs også: Forsvaret holder øje med om danske soldater radikaliseres
I Frankrig er det kommet frem, at 10 ekssoldater – herunder flere fra specialstyrkerne – i dag er blevet radikaliseret, mens en soldat fra Holland i 2014 fortalte, hvordan han opgav en karriere i hæren for at træne jihadister i Syrien.
Hverken FE eller PET ønsker dog at oplyse tal over mulige danske sager. PET siger kun, at man “følger problematikken tæt”.
I HKKF forstår man frygten for, at danske soldater også kan blive radikaliserede.
– Vi er selvfølgelig en selekteret gruppe, men at sidde og påstå, at radikalisering aldrig ville kunne ske for en dansk soldat, det tror jeg ikke på, siger Flemming Vinther.