Sundhedsminister vil til bunds i bunken af patientklager

Velfærd

18/04/2016 08:44

Nick Allentoft

12 millioner om året frem til 2021 skal få bugt med lang behandlingstid på patientklager, siger Sophie Løhde.

Patienter, der mener at være blevet fejlbehandlet, venter i årevis på at få behandlet deres klager. 

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil derfor afsætte 108 millioner kroner over seks år for at få skåret ned på bunkerne af klager, skriver Politiken. 

Ambitionen er, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid skal ned med 30 procent. 

- Vi kan ikke være de lange sagsbehandlingstider bekendt, hverken over for patienterne eller over for sundhedspersoner, som der er klaget over, og som er frustrerede over at skulle vente i årevis på at få en afgørelse, siger Sophie Løhde til avisen.

Selv om det har været ambitionen længe, er antallet af klager alligevel steget fra ti måneder i 2012 til 13 måneder i 2013. Sidste år faldt behandlingstiden dog en smule til 12,8 måneder. 

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed ligger der lige nu en bunke på omkring 2000 klager, der venter på at få udpeget en sagsbehandler, som skal tage sig af klagen.

Sundhedsministeren vil nu bede Folketingets Finansudvalg om tilslutning til at afsætte 108 millioner kroner frem til 2021 for at få bragt sagsbehandlingstiden ned. 

37 millioner kroner skal bruges til at komme igennem de 2000 ventende klager, men de resterende 71 millioner frem til 2021 - det svarer til 12 millioner om året - skal bruges til at skære ned på behandlingstiden.

- Det er ikke noget, vi kan gøre fra den ene dag til den anden, men nu tager vi et ordentligt hug, og vi kaster penge efter det, siger Sophie Løhde.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce