Sygeplejerske i drabssag: Tænker 1000 tanker om hvorfor

Ledelse

01/2/17 11:39

Nick Allentoft

32-årig sygeplejerske, som er tiltalt for drab, afgiver onsdag forklaring i Østre Landsret i Nykøbing Falster.

Hver eneste dag tænker den 32-årige sygeplejerske over, hvorfor hun er mistænkt for at dræbe patienter ved at forgifte dem med medicin.

Sådan lyder det fra sygeplejersken onsdag, hvor ankesagen mod hende fortsætter i Østre Landsrets afdeling i Nykøbing Falster.

De døde patienter i Nykøbing

- Jeg kan ikke sætte ord på alle de tanker, jeg har. Jeg tænker tusinde tanker på bare én dag om, hvorfor jeg er havnet her, siger hun i retten, hvor cirka 25 tilhørere og otte journalister sidder og følger med. 

I juni sidste år kendte et nævningeting i byretten hende skyldig i at have dræbt tre patienter og forsøgt at dræbe en fjerde på Nykøbing F. Sygehus mellem 2012 og 2015. Hun blev idømt fængsel på livstid.

Men sygeplejersken har siden sin anholdelse for snart to år siden nægtet sig skyldig og ankede derfor dommen til landsretten.

Sagen begyndte tirsdag og fortsætter med sygeplejerskens forklaring onsdag. Det foregår ved, at anklageren læser hendes forklaring fra byretten op og kommer med supplerende spørgsmål.

I byretten fortalte hun, at der var to kliker blandt de ansatte på akutafdelingen, hvor hun arbejdede.

Der opstod kold luft mellem klikerne, da hun, som var i den ene klike, efter en fest tog en mand med hjem, som var gift med en kvinde, der var veninde med en sygeplejerske fra den anden klike. 

Under retssagen i byretten antydede hun, at anmeldelsen af hende bundede i ondsindet sladder og løse rygter, som var opstået i den anden klike. 

Den tanke har ikke forladt hende endnu, svarer hun onsdag i landsretten, da senioranklager Karen Vistisen spørger, om hun tror, der ligefrem er tale om et "set-up" mod hende. 

- Selvfølgelig har jeg tænkt den tanke. Men jeg tænker mange tanker og sidder tilbage med mange spørgsmål. Jeg har sagt til min advokat, at jeg synes, det er meget mærkeligt det hele, siger hun. 

Det er en sygeplejerske fra den anden klike, som er et af sagens hovedvidner. Hun var på arbejde natten mellem 28. og 1. marts 2015, hvor to af drabene og drabsforsøget ifølge anklagen fandt sted. 

Det var hendes mistanke, der førte til anmeldelsen.

Der er sat 36 dage af til sagen i landsretten, som forventes at blive afgjort i maj eller juni. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce