Sygeplejersker får mere tid til patienterne med ny teknologi

Infrastruktur

05/01/2015 10:56

Suleman Haider

I fremtiden skal sygeplejersker ikke fare frem og tilbage mellem patienter og computere. Aalborg Universitetshospital er i gang med at udvikle en ny app, der skal gøre livet nemmere for sygeplejerskerne. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

- Jeg har da store forventninger til den app, og jeg tror, det vil være et rigtig godt hjælpemiddel i sygeplejerskernes hverdag, siger Kirsten Højslet, tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital, til DR P4 Nordjylland.

Den nye app vil gøre det muligt for sygeplejerskerne at tjekke patienternes tilstand og registrere den med det samme på for eksempel en tablet.

- I dag skriver de det på et stykke papir og skal så ind og registrere det på en computer. Og det tager tid, siger Kirsten Højslet til DR P4 Nordjylland.

På den måde kommer sygeplejerskerne til at spare tid og få mere tid til patienterne. App'en er dog ikke klar endnu, fortæller Lisbeth Lagoni, der er sygeplejefaglig direktør på hospitalet.

- Vi er ved at teste den af med det sidste for at se, hvordan den virker i praksis. Og så skal vi have fundet ud af, hvordan vi kan få den implementerret. Det er nemlig heller ikke en billig løsning, vi skal til at rulle ud, siger Lisbeth Lagoni til DR P4 Nordjylland.

App'en forventes tidligst at være klar til brug i slutningen af 2015.

 

 

 

Mest Læste

Annonce