Foto: Agnete Schlichtkrull

Thornings garanti: Vi går til valg med mig som formand

Politik

03/04/2014 16:16

Nick Allentoft

Statsministeren slår fast, at hun fortsætter som statsminister og formand trods intern kritik.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er ikke på vej til at løbe af pladsen som hverken formand for Socialdemokraterne eller som statsminister i Danmark.

Sådan lyder den klokkeklare garanti, efter at 13 lokalformænd overfor DR har givet udtryk for, at de mener, at Helle Thorning-Schmidt bør gå af inden næste valg.

- Jeg er formand for Socialdemokraterne. Og jeg er statsminister. Og vi kommer til at gå til valg med mig som formand og mig som statsminister, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

Spørgsmål: Er det en garanti?

- Ja, det er det.

Meldingen fra de 13 lokalformænd kommer i kølvandet på, at fire borgmestre har kritiseret regeringen og statsministerens ageren i forhold til uddeling af børnecheck til borgere fra andre EU-lande.

Dertil kommer vigende vælgertilslutning, diskussionen om salget af dele af energigiganten Dong til investeringsbanken Goldman Sachs samt sænkelsen af selskabsskatten sidste år. 

Oveni skal lægges, at Thorning på rygtebasis nævnes som et godt bud på en kommende toppost i EU-systemet.

Thorning mener dog ikke, at der er tale om uro.

- Jeg opfatter det egentlig ikke som uro. Der er en debat, en politisk debat, om nogle helt konkrete politiske ting, og det er fair.

- Det skal vi have i et politisk parti, og det lytter vi til, og det skal vi selvfølgelig også drøfte, og det kommer vi også til, siger Thorning til TV2 News.

Statsministeren får rig mulighed for at diskutere både partiets politiske linje og sin egen person med baglandet hen over weekenden.

Fredag er der møde i først hovedbestyrelsen og efterfølgende med kredsformændene. 

Mødet har været i kalenderen gennem lang tid, men der er en forventning om, at i hvert fald nogle af kritikerne vil stille sig frem og udtrykke skepsis over både Thornings lederskab og partiets indsats i regeringen sammen med De Radikale.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce