Foto: Agnete Schlichtkrull
Foto: Agnete Schlichtkrull

Thornings garanti: Vi går til valg med mig som formand

Politik

03/4/14 2:16

Nick Allentoft

Statsministeren slår fast, at hun fortsætter som statsminister og formand trods intern kritik.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er ikke på vej til at løbe af pladsen som hverken formand for Socialdemokraterne eller som statsminister i Danmark.

Sådan lyder den klokkeklare garanti, efter at 13 lokalformænd overfor DR har givet udtryk for, at de mener, at Helle Thorning-Schmidt bør gå af inden næste valg.

- Jeg er formand for Socialdemokraterne. Og jeg er statsminister. Og vi kommer til at gå til valg med mig som formand og mig som statsminister, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

Spørgsmål: Er det en garanti?

- Ja, det er det.

Meldingen fra de 13 lokalformænd kommer i kølvandet på, at fire borgmestre har kritiseret regeringen og statsministerens ageren i forhold til uddeling af børnecheck til borgere fra andre EU-lande.

Dertil kommer vigende vælgertilslutning, diskussionen om salget af dele af energigiganten Dong til investeringsbanken Goldman Sachs samt sænkelsen af selskabsskatten sidste år. 

Oveni skal lægges, at Thorning på rygtebasis nævnes som et godt bud på en kommende toppost i EU-systemet.

Thorning mener dog ikke, at der er tale om uro.

- Jeg opfatter det egentlig ikke som uro. Der er en debat, en politisk debat, om nogle helt konkrete politiske ting, og det er fair.

- Det skal vi have i et politisk parti, og det lytter vi til, og det skal vi selvfølgelig også drøfte, og det kommer vi også til, siger Thorning til TV2 News.

Statsministeren får rig mulighed for at diskutere både partiets politiske linje og sin egen person med baglandet hen over weekenden.

Fredag er der møde i først hovedbestyrelsen og efterfølgende med kredsformændene. 

Mødet har været i kalenderen gennem lang tid, men der er en forventning om, at i hvert fald nogle af kritikerne vil stille sig frem og udtrykke skepsis over både Thornings lederskab og partiets indsats i regeringen sammen med De Radikale.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.