Transportminister: Vismandsrapport er fuld af fejl

Infrastruktur

26/02/2014 13:20

Magnus Heunicke kan ikke bruge Det Miljøøkonomiske Råds anbefalinger om besparelser og udbud i togdriften.

DSB kan spare yderligere en milliard kroner ved at effektivisere forretningen, og staten kan spare penge på togdriften gennem udlicitering.

Sådan lyder nogle af de bemærkelsesværdige konklusioner i det diskussionsoplæg, som Det Miljøøkonomiske Råd onsdag har offentliggjort.

Men de vil ikke blive taget til efterretning hos den ansvarlige minister. Over for Berlingske afviser Magnus Heunicke (S) overhovedet at diskutere vismændenes anbefalinger, fordi han anser dem for decideret forkerte.

- Jeg må desværre sige, at Det Miljøøkonomiske Råds opgørelser er ret uforståelige og indeholder alvorlige fejl. Det er dybt bekymrende, og det overrasker mig meget, siger han ifølge B.dk.

Rådet konkluderer blandt andet, at DSB kan spare yderligere en milliard kroner ud over den eksisterende spareplan, Sundt DSB, fordi størstedelen af besparelserne heri skulle være opnået ved at lukke DSB's aktiviteter i Sverige.

Det har DSB afvist over for Ritzau, og selskabet får opbakning fra ministeren.

- Det er faktuelt forkert, at effektiviseringerne skyldes afskedigelser i Sverige. Sundt DSB handler kun om de danske aktiviteter. Jeg undrer mig over, hvad Det Miljøøkonomiske Råd baserer deres tal på, siger Magnus Heunicke.

Han mener heller ikke, at vismændenes beregninger af potentielle besparelser ved udlicitering af togdriften holder vand.

Magnus Heunicke påpeger, at rådets beregninger indeholder besparelser, som et udbud ikke vil kunne realisere.

Blandt andet kan der ikke ændres på togpersonalets løn- og arbejdsvilkår, da disse er fastsat ved en overenskomst, som vil skulle videreføres efter et udbud.

DSB har som reaktion på onsdagens rapport taget kontakt til Det Miljøøkonomiske Råd for at diskutere vismændenes beregninger.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce