Transportminister: Vismandsrapport er fuld af fejl

Infrastruktur

26/2/14 12:20

Magnus Heunicke kan ikke bruge Det Miljøøkonomiske Råds anbefalinger om besparelser og udbud i togdriften.

DSB kan spare yderligere en milliard kroner ved at effektivisere forretningen, og staten kan spare penge på togdriften gennem udlicitering.

Sådan lyder nogle af de bemærkelsesværdige konklusioner i det diskussionsoplæg, som Det Miljøøkonomiske Råd onsdag har offentliggjort.

Men de vil ikke blive taget til efterretning hos den ansvarlige minister. Over for Berlingske afviser Magnus Heunicke (S) overhovedet at diskutere vismændenes anbefalinger, fordi han anser dem for decideret forkerte.

- Jeg må desværre sige, at Det Miljøøkonomiske Råds opgørelser er ret uforståelige og indeholder alvorlige fejl. Det er dybt bekymrende, og det overrasker mig meget, siger han ifølge B.dk.

Rådet konkluderer blandt andet, at DSB kan spare yderligere en milliard kroner ud over den eksisterende spareplan, Sundt DSB, fordi størstedelen af besparelserne heri skulle være opnået ved at lukke DSB's aktiviteter i Sverige.

Det har DSB afvist over for Ritzau, og selskabet får opbakning fra ministeren.

- Det er faktuelt forkert, at effektiviseringerne skyldes afskedigelser i Sverige. Sundt DSB handler kun om de danske aktiviteter. Jeg undrer mig over, hvad Det Miljøøkonomiske Råd baserer deres tal på, siger Magnus Heunicke.

Han mener heller ikke, at vismændenes beregninger af potentielle besparelser ved udlicitering af togdriften holder vand.

Magnus Heunicke påpeger, at rådets beregninger indeholder besparelser, som et udbud ikke vil kunne realisere.

Blandt andet kan der ikke ændres på togpersonalets løn- og arbejdsvilkår, da disse er fastsat ved en overenskomst, som vil skulle videreføres efter et udbud.

DSB har som reaktion på onsdagens rapport taget kontakt til Det Miljøøkonomiske Råd for at diskutere vismændenes beregninger.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.