Trøjborg mindet i stilhed ved Giro-start

07/5/12 10:36

Ritzau

Tredje etape af cykelløbet Giro d'Italia åbnede med en mindehøjtidelighed for Horsens' borgmester Jan Trøjborg. Det skulle være en festdag i Horsens, da det italienske cykelløb Giro d'Italia besøgte byen for første gang, men der var mange triste ansigter på et fyldt rådhustorv, mens rytterne trillede ud af byen.

Løbet blev indledt med et minuts stilhed for borgmester Jan Trøjborg, som døde af et hjertetilfælde under et motionsløb søndag. KL-formanden havde været en af drivkræfterne bag cykelløbets besøg i Danmark og Horsens.

Else Jensen fra Horsens havde fundet en plads helt fremme ved startstregen.

- Det er lidt underligt, at Jan ikke er her. Jeg har det rigtig mærkeligt med det. Jeg har kendt Jan altid, da vi har været i DUI sammen og har socialdemokratiske børn. Vi vidste, hvem hinanden var, så det er rigtig uhyggeligt.

- Det er i Jans ånd, at cykelløbet skulle gennemføres, siger Else Jensen.

Etapen var i forvejen udset til mindehøjtidelighed for cykelrytteren Wouter Weylandt, som døde i et styrt under løbet sidste år - også på 3. etape.
Rytterens enke, Ann-Sophie, var kommet for at sætte etapen i gang og hilse på Weylandts tidligere holdkammerater.

Mange lokale var mødt frem for at mindes Jan Trøjborg og se det store cykelcirkus, som var kommet til byen, blandt dem Pia Nielsen.

- I al respekt for både cykelrytteren og vores borgmester, synes jeg, det er godt, at man gør det. Det var tragisk, at få den besked i går, siger Pia Nielsen.

Giro d'Italia rejser videre til Italien efter mandagens etape.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.