Udlændingestyrelsen lukker asylcentre for børn

Ledelse

28/11/2016 18:02

Nick Allentoft

Langeland Kommune skal ikke længere drive børnecentre for uledsagede, unge asylansøgere, skriver Radio24syv.

Udlændingestyrelsen fratager Langeland Kommune al varetægt af uledsagede, mindreårige asylansøgere. Samtidig lukkes tre centre, der drives af kommunen.

Det skriver Radio24syv.

- Det er med beklagelse, at kommunen har modtaget denne besked, da der er tale om velfungerende centre, der er blevet rigtig godt modtaget af den lokale befolkning.

- Det kan ikke udelukkes, at styrelsens beslutning er påvirket af sagen fra Tullebølle, skriver asyldirektør i Langeland Kommune Kurt Habekost i en mail til radiokanalen.

Radio24syv har ikke kunnet få en kommentar fra Udlændingestyrelsen. Styrelsen skriver dog selv, at det er en del af begrundelsen.

- Det afgørende argument for lukning af asylcentre er centrenes størrelse, rentabilitet og samspil med andre centre.

- I forhold til centrene i regi af Langeland Kommune har de problemer, som Udlændingestyrelsen har konstateret, også spillet ind, skriver Udlændingestyrelsen.

Kommunen har været meget i søgelyset, da specielt centret i Tullebølle har haft store problemer. Centret var for mindreårige, uledsagede asylansøgere.

Tidligere i år kom det frem, at ansatte på centret havde seksuelt forulempet beboere. Før det var beboere på centret blev anklaget for blandt andet seksuelle overfald i lokalområdet. Centret er efterfølgende lukket.

Ud over centret i Tullebølle driver Langeland Kommune tre andre centre for uledsagede asylansøgere. De vil altså nu blive lukket.

Udlændingestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at finansloven for 2017 betyder, at der vil være færre "driftsoperatører på børnecenterområdet".

- Som led i udmøntning af finanslovsaftalen for 2017 vil 17-årige uledsagede mindreårige asylansøgere blive flyttet fra børnecentre til en række opholdscentre, og der vil ske en reduktion i antallet af børnecenteroperatører, skriver Udlændingestyrelsen.

Det fremgår også, at Jammerbugt Kommunes børnecentre også lukker.

DOKUMENTATION: Sådan skriver styrelsen: 

Færre driftsoperatører på børnecenterområdet i 2017 Som led i udmøntning af finanslovsaftalen for 2017 vil 17-årige uledsagede mindreårige asylansøgere blive flyttet fra børnecentre til en række opholdscentre, og der vil ske en reduktion i antallet af børnecenteroperatører.    Flytningen af de 17-årige betyder, at behovet for børnecenterkapacitet reduceres. Endvidere vil der som led i en effektivisering skulle være færre børnecenteroperatører. Dette bidrager også til at understøtte fagligheden på børnecentrene.    Udlændingestyrelsen har på den baggrund besluttet, at børnecentrene, som drives af Langeland og Jammerbugt kommuner, lukkes. Der er tale om tre børnecentre i regi af Langeland Kommune og et børnecenter i Jammerbugt Kommune. Børnecentrene lukkes gradvist i løbet af de kommende tre måneder.     Det afgørende argument for lukning af asylcentre er centrenes størrelse, rentabilitet og samspil med andre centre. I forhold til centrene i regi af Langeland Kommune har de problemer, som Udlændingestyrelsen har konstateret, også spillet ind.    Fakta Der er i alt indkvarteret ca. 700 mindreårige i børnecentrene.  Heraf er ca. 220 personer 17 år, som skal flyttes til en række opholdscentre.  De fire børnecentre, som skal lukkes, huser i alt ca. 170 mindreårige. Heraf er ca. 50 personer 17 år.   

Mest Læste

Annonce