Udlændingestyrelsen melder teltlejr klar til weekenden

Infrastruktur

17/11/15 9:03

Nick Allentoft

På grund af regn har Beredskabsstyrelsen måttet bygge fundament under teltlejren til asylansøgerne i Thisted.

Opførelsen af en teltlejr til 250 asylansøgere ved Beredskabsstyrelsens center i Thisted er i fuld gang, og teltene ventes klar torsdag eller fredag. 

Det fortæller Peter Kragh, chef for Nationalt Beredskab, og kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen til Ritzau.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Samtidig er Beredskabsstyrelsen ved at gøre klar til indkvarteringen af 168 andre asylansøgere, der skal bo i eksisterende bygninger i centret.

- Vi er næsten færdige med forberedelserne inde i bygningerne, og vi har lovet Udlændingestyrelsen, at værelserne vil stå klar på torsdag, siger Peter Kragh.

Han understreger, at det dog er Udlændingestyrelsen, der suverænt træffer beslutningen om, hvornår asylansøgerne flytter ind.

- Men vi har lovet, at det ville tage en uges tid at etablere teltlejren, så i løbet af weekenden står teltene måske klar, sagde han til Ritzau mandag middag.

Og ifølge Udlændingestyrelsen bliver lejren åbnet sidst på ugen.

- Vi åbner sidst på ugen – torsdag eller fredag, og vi vil løbende indflytte; som andre steder starter vi med et vist antal, og så fylder vi op – det bliver nok 50 asylansøgere den første dag og så fremdeles, skriver Thomas Mortensen i en mail.

Ud over at forberede asylansøgernes ankomst inden døre, er weekenden i Beredskabsstyrelsens center i Thisted gået med at sikre bunden under teltene, fortæller Peter Kragh. 

- På grund af det dårlige vejr, er boldbanen, som teltene skal stå på, våd. Så vi er blevet nødt til at lave en bund af paller, som vi sætter ind under teltene.

- Så der står rent fysisk ikke telte endnu i Thisted, fortæller han. 

Efter planen skal enlige mænd optage de 250 pladser i teltene, hvor der ikke bliver andet end en feltseng, en madras og en sovepose.

Det bekræfter Udlændingestyrelsen 

- Det er en pilotlejr, så det er vigtigt, at vi får gjort os nogle erfaringer med denne nye indkvarteringsform. Hvordan aktivering og skolegang kommer til at finde sted, skal vi have afklaret på et møde i Thisted onsdag. 

- Der kommer alene enlige mænd i teltene, skriver kontorchefen. 

Peter Kragh kalder det muligt, men han ved ikke, om der også kommer til at bo familier med børn i de eksisterende bygninger. Det er op til Udlændingestyrelsen.

Det bliver Thisted Kommune, der som såkaldt "operatør" kommer til at stå for den daglige kontakt med asylansøgerne.

Kommunen får blandt andet til opgave at sørge for skole til eventuelle børn i lejren.

- Vi er nærmest bare viceværter og lægger hus til, siger Peter Kragh.

Det er også Udlændingestyrelsen, der kommer til at udvælge, hvilke asylansøgere der skal til Thisted og bo i teltlejren.

En anden teltlejr i Sønderjylland, som politiet skal kunne bruge til tilbageholdte flygtninge og migranter, er ifølge Peter Kragh tæt på at stå klar.

/ritzau/

Annonce