Der er ikke noget, der tyder på, at øget overvågning kan forhindre terror eller gøre det lettere at pågribe gerningsmænd, og man skal derfor være varsom med at bruge store milliardbeløb på det.
Det mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.
- Erfaringen fra for eksempel Storbritannien, hvor man har millioner af kameraer, er, at det ikke har forhindret terror. Der har været ikke bare et, men flere terrorangreb, siger han.
Tirsdag fremlagde Dansk Folkeparti en politipakke, hvor de ønsker 2000 flere betjente, øget videoovervågning i landets større byer, en politiskole i Jylland og genindførsel af grænsekontrollen.
Partiet vil samlet set bruge fem milliarder kroner over de næste fire år.
- I Venstre har vi ikke nogen ideologisk barriere mod overvågning, men vi skal bruge vores sunde fornuft. Jeg tror, pengene er bedre brugt på mennesker i politiuniform end på overvågningskameraer, siger Karsten Lauritzen.
- Man må jo spørge sig selv, hvad man ellers kan få for pengene, og der tror jeg, vi kan få mange andre ting, som samlet set vil være mere effektivt for terrorbekæmpelsen end at plastre Danmark til med kameraer.
Ifølge Metroxpress vil Dansk Folkeparti samtidig give politiet lov til at bruge ansigtsgenkendelsessoftware, som automatisk kan identificere kriminelle. Men sammen med den øgede overvågning kan det blive en dyr affære, lyder det fra Karsten Lauritzen.
- Man er nødt til at se på, at hvis man skal bruge ansigtsgenkendelsessoftware og have kameraer i alle større byer, så vil det koste et ret stort milliardbeløb, siger han.
- Men der kan godt være steder, hvor der er behov for flere kameraer, og det er fint nok. Vi skal bare ikke leve i sådan en vildfarelse om, at det forhindrer terror, for det gør det ikke.