Venstre undrer sig over Thornings nye vækstplan

Politik

25/12/2013 13:42

Nick Allentoft

Venstre undrer sig over, at regeringen - blot en måned efter finanslovforhandlingerne - bebuder ny vækstpakke.

Det er få uger siden, at regeringen på få timer talte sig til rette med Venstre og De Konservative om en finanslov for det kommende år.

Men allerede nu bebuder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Jyllands-Posten "nye vækstinitiativer" er noget af det første, som regeringen vil tage fat på i 2014.

Læs også: EL modsætter sig vækstpakke med skattelettelser

Og det undrer Venstre.

- Det er mindre end 30 dage siden, at vi lavede en finanslovaftale, så jeg under mig meget over, at regeringen allerede nu kan bebude, at der er brug for nye vækstinitiativer, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

- De første skridt kunne vi da have klaret i Finansministeriet, hvis regeringen havde haft mod til det. Men det virker som om, at regeringen ikke helt har timingen i orden på, hvad den vil, siger han til Ritzau.

Venstre var i det store og hele fraværende under finanslovforhandlingerne. Partiet stod fast på, at man ville have fremrykket en del af initiativerne fra forårets vækstpakke, før der overhovedet var noget at forhandle om.

Men da forhandlingerne brød sammen med Enhedslisten, kom Venstre tilbage, fik deres krav om fremrykninger igennem og skrev under på den stiplede linje i løbet af få timer.

Men partiet havde været parat til flere vækstinitiativer, understreger Kristian Jensen.

- Vi sagde allerede i foråret, da vi lavede den første vækstpakke, at det var "en fin lille pakke", der burde have været meget større.

- Og vi vil da gerne hilse det velkomment, hvis regeringen nu reelt kommer med en pakke, men lad os nu se, hvad de spiller ud med, før vi kommer med en karakter.

Øverst på Venstres ønskeliste til en kommende vækstplan er en sænkelse af skatter og afgifter.

- Hvis regeringen ikke har planer om skatte- og afgiftslettelser, så må vi jo ændre deres planer. I forhold til vores konkurrenceevne er det stadigvæk et meget vigtigt aspekt, at vi har meget højere skatter og afgifter end vores nabolande, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce