Foto: Trine Søndergaard

Vestager: Verden har andre briller på end produktivitet

Politik

31/03/2014 11:50

Den politiske opfølgning på Produktivitetskommissionens anbefalinger bliver ikke let, mener økonomiministeren.

Verden har andre briller på end produktivitet alene.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) efter, at Produktivitetskommissionen mandag fremlagde sin endelige rapport med mere end 100 forslag til, hvordan Danmark øger produktiviteten.

- Vi har bedt jer om at se på Danmark med produktivitetsbrillerne på. Det har I gjort. Det, der så følger efter, er, at verden har andre briller end alene produktivitetens, lyder det fra Margrethe Vestager.

- Og derfor forventer jeg en bred offentlig diskussion om, hvad det er for nogle hensyn, der skal være de tungest vejende, sagde Vestager, der også kaldte kommissionens arbejde for både "uomgængeligt" og "værdifuldt".

Kommissionen anbefaler blandt meget andet at hæve boligskatten mod til gengæld at arbejde på at sænke skat på arbejde og selskabsskatten.

Sidstnævnte må ikke være højere, end den er i vores nabolande, hedder en af anbefalingerne.

- Jeg tror ikke, at det nødvendigvis vil være sådan, at den politiske opfølgning bliver let. Men man kan da udtrykke det håb, at den bliver produktiv, lød det fra Vestager, der samtidig understregede, at regeringen på flere områder er i gang med det, kommissionen anbefaler.

Det gælder eksempelvis anbefalingerne på uddannelsesområdet, hvor Vestager anførte, at "der måske er lidt tv-køkken over det" med henvisning til regeringens allerede gennemførte reformer af de videregående uddannelser, folkeskolen og erhvervsskolerne.

- Jeg skal selvfølgelig ikke i dag tage forskud på, hvordan der skal følges op på de mange forslag. Det, som er centralt for os, er, at vi får fulgt op og lavet de initiativer, der gør, at vi øger danskernes velstand og velfærd, lød det fra økonomiministeren.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce