Borgerne i Rødovre får direkte adgang til byrådssalen

Rødovre kommune giver borgerne større indflydelse med borgerdrevne forslag, som drøftes i kommunalbestyrelsen.

I Rødovre kommune vil man, som den første kommune give borgerne lov til at fremsætte forslag efter eget valg i kommunalbestyrelsen. Såfremt man altså har underskrifter nok. 

Initiativet med såkaldt borgerdrevne forslag, er en toårig forsøgsordning, som alle partier i kommunalbestyrelsen har stemt for. 


Forslaget ligger i forlængelse af en beslutning fra sidste år om, at Rødovre skal være et demokratisk laboratorium. Det er i den forbindelse blevet drøftet, hvordan man kan forbedre dialogen med borgerne.

- Vi ønsker, at borgerne engageres mere, og hvis det her kan bidrage til, at de ønsker at deltage, – og det håber jeg – så tror jeg, at borgerdrevne forslag kan være en god forløber for en fremtidig lokaldemokratisk diskussion, siger borgmester Erik Nielsen.

For at få et forslag fremsat i kommunalbestyrelsen, skal man som borger have indsamlet 1305 underskrifter. Herefter er det Erik Nielsen, der som formand for bestyrelsen fremsætter forslaget i bestyrelsen på vegne af borgerne. 

Den toårige forsøgsordning vil efter perioden blive evalueret. I kommunen håber man dog på et større udviklingspotentiale end blot de to år. 

- Jeg håber, at vi får udviklet initiativet noget mere, så vi fremover kan inddrage borgerne på mange flere måder, siger borgmester Erik Nielsen.

- Det vigtigste for mig er udviklingspotentialet for det lokale demokrati. Vi vil gerne starte en debat via borgerdrevne forslag, siger han. 

I løbet af den kommende måned regner man med at initiativet træder i kraft. 

På Rødovre Lokal Nyts Facebookside har man lavet en vejledende afstemning blandt borgerdrevne forslag. Øverst på listen er forslaget om at indføre loft over pædagogernes alenetid med børn. 

/ritzau/

Emneord: Erik Nielsen, Rødovre Kommune, Deltagerdemokrati, Nærdemokrati, Demokrati, Demokratisk dannelse, Borgerinddragelse, Borgerdrevne forslag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 11.12.18 Sundhed
  Sundhedspris har fokus på pårørende i 2019

  Danske Regioner har åbnet for indstillinger til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ. Prisen går i år til et projekt, der har fokus på at inddrage og støtte pårørende.

 • 08.06.18 Velfærd
  Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

  Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.