Borgerne i Rødovre får direkte adgang til byrådssalen

Rødovre kommune giver borgerne større indflydelse med borgerdrevne forslag, som drøftes i kommunalbestyrelsen.

I Rødovre kommune vil man, som den første kommune give borgerne lov til at fremsætte forslag efter eget valg i kommunalbestyrelsen. Såfremt man altså har underskrifter nok. 

Initiativet med såkaldt borgerdrevne forslag, er en toårig forsøgsordning, som alle partier i kommunalbestyrelsen har stemt for. 


Forslaget ligger i forlængelse af en beslutning fra sidste år om, at Rødovre skal være et demokratisk laboratorium. Det er i den forbindelse blevet drøftet, hvordan man kan forbedre dialogen med borgerne.

- Vi ønsker, at borgerne engageres mere, og hvis det her kan bidrage til, at de ønsker at deltage, – og det håber jeg – så tror jeg, at borgerdrevne forslag kan være en god forløber for en fremtidig lokaldemokratisk diskussion, siger borgmester Erik Nielsen.

For at få et forslag fremsat i kommunalbestyrelsen, skal man som borger have indsamlet 1305 underskrifter. Herefter er det Erik Nielsen, der som formand for bestyrelsen fremsætter forslaget i bestyrelsen på vegne af borgerne. 

Den toårige forsøgsordning vil efter perioden blive evalueret. I kommunen håber man dog på et større udviklingspotentiale end blot de to år. 

- Jeg håber, at vi får udviklet initiativet noget mere, så vi fremover kan inddrage borgerne på mange flere måder, siger borgmester Erik Nielsen.

- Det vigtigste for mig er udviklingspotentialet for det lokale demokrati. Vi vil gerne starte en debat via borgerdrevne forslag, siger han. 

I løbet af den kommende måned regner man med at initiativet træder i kraft. 

På Rødovre Lokal Nyts Facebookside har man lavet en vejledende afstemning blandt borgerdrevne forslag. Øverst på listen er forslaget om at indføre loft over pædagogernes alenetid med børn. 

/ritzau/

Emneord: Erik Nielsen, Rødovre Kommune, Deltagerdemokrati, Nærdemokrati, Demokrati, Demokratisk dannelse, Borgerinddragelse, Borgerdrevne forslag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også