Cecilia Lonning-Skovgaard har været beslæftigelses- og integrationsborgmester siden 2017. Foto: Københavns Kommune

Borgmester vil sænke og fjerne afgifter i København

Hårdt trængte virksomheder i hovedstaden skal have en kontant håndsrækning, hvis det står til beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Ved de igangværende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus foreslår beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) at sænke dækningsafiften samt at fjerne andre afgifter for de københavnske virksomheder for i alt 85 millioner kroner.
Det sker i en tid, hvor virksomhederne er presset som følge af covid-19 og derfor har brug for hjælp. lyder det fra borgmesteren.
 
- Som erhvervslivets borgmester ligger det mig på sinde at forbedre forholdene for virksomhederne. Lige nu står vi i en coronakrise, der gør det tvingende nødvendigt. Det skal være billigere at drive virksomhed, så vi ikke ser konkurser og butikslukninger på stribe. 
 
- Det vil være en kontant indsprøjtning, hvis virksomhederne skal betale mindre dækningsafgift og undgå afgifter på udeservering og gadesalg, siger hun i pressemeddelelse.
 
 
Udlejere og barer skal have hjælp
Dækningsafgiften er en kommunal særskat på erhvervsejendomme, og i år betaler ejerne af de københavnske kontorer, forretninger, fabrikker og værksteder næsten en milliard kroner i dækningsafgift om året.
 
Københavns Kommune opkræver 9,8 promille i dækningsafgift, og hvis den sænkes til 9 promille, vil det give en besparelse til erhvervslivet på omkring 75 millioner kroner, fortæller Københavns eneste Venstre-borgmester.
 
Som Venstre-politiker ser hun - ikke overraskende - at kommunen også fjerner flere afgifter for de erhvervsdrivende.
 
- Afgifterne på udeservering, skilte på gaden og gadesalg skal også fjernes, hvilket tilsammen vil give en besparelse for erhvervslivet på yderligere 10 millioner kroner. Vi skal fjerne benspænd og frigive penge til vækst. Ellers går byen i stå, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
 
I sidste uge kunne Denoffentlige.dk fortælle historien om, at SF's sundhed- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling, vil have flere penge til kommunens indsats mod stress.
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.