Cecilia Lonning-Skovgaard har været beslæftigelses- og integrationsborgmester siden 2017. Foto: Københavns Kommune

Borgmester vil sænke og fjerne afgifter i København

Hårdt trængte virksomheder i hovedstaden skal have en kontant håndsrækning, hvis det står til beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Ved de igangværende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus foreslår beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) at sænke dækningsafiften samt at fjerne andre afgifter for de københavnske virksomheder for i alt 85 millioner kroner.
Det sker i en tid, hvor virksomhederne er presset som følge af covid-19 og derfor har brug for hjælp. lyder det fra borgmesteren.
 
- Som erhvervslivets borgmester ligger det mig på sinde at forbedre forholdene for virksomhederne. Lige nu står vi i en coronakrise, der gør det tvingende nødvendigt. Det skal være billigere at drive virksomhed, så vi ikke ser konkurser og butikslukninger på stribe. 
 
- Det vil være en kontant indsprøjtning, hvis virksomhederne skal betale mindre dækningsafgift og undgå afgifter på udeservering og gadesalg, siger hun i pressemeddelelse.
 
 
Udlejere og barer skal have hjælp
Dækningsafgiften er en kommunal særskat på erhvervsejendomme, og i år betaler ejerne af de københavnske kontorer, forretninger, fabrikker og værksteder næsten en milliard kroner i dækningsafgift om året.
 
Københavns Kommune opkræver 9,8 promille i dækningsafgift, og hvis den sænkes til 9 promille, vil det give en besparelse til erhvervslivet på omkring 75 millioner kroner, fortæller Københavns eneste Venstre-borgmester.
 
Som Venstre-politiker ser hun - ikke overraskende - at kommunen også fjerner flere afgifter for de erhvervsdrivende.
 
- Afgifterne på udeservering, skilte på gaden og gadesalg skal også fjernes, hvilket tilsammen vil give en besparelse for erhvervslivet på yderligere 10 millioner kroner. Vi skal fjerne benspænd og frigive penge til vækst. Ellers går byen i stå, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
 
I sidste uge kunne Denoffentlige.dk fortælle historien om, at SF's sundhed- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling, vil have flere penge til kommunens indsats mod stress.
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.

 • 08.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune deler erfaringer om verdensmål med FN

  Kommunen er som den første kommune i Danmark blevet bedt om at bidrage med en rapport om arbejdet med verdensmålene til FN. Rapporten er netop offentliggjort på FN’s hjemmeside.

 • 26.05.21 Kommunalt
  Kommune præsenterer nyt projekt for social- og ældreministeren

  Tidligere på året fik Haderslev Kommune tildelt 9,18 million kroner fra Social- og ældreministeriets pulje til nærvær og omsorg i ældreplejen. De skal bruges til at skabe mere nærvær og fleksibilitet i hjælpen på ældreområdet.

 • 20.05.21 Kommunalt
  Smitten i dansk kommune fortsat høj

  På tærsklen til den næste fase i genåbningen er smittetallene i Norddjurs stadig på et højt niveau. En række initiativer er sat i gang for at vende udviklingen, og borgmester Jan Petersen opfordrer til fortsat fælles indsats for at knække kurven.