Foto: Shutterstock

Borgmesterkæde stjålet i nat

Den gamle borgmesterkæde fra den gamle Sæby Kommune er blevet stjålet.

"Kæden er uerstattelig, så jeg er både vred og trist. Jeg blev helt tom indeni, da jeg hørte om tyveriet," fortæller Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, til Kanal Frederikshavn.
 
Den gamle borgmesterkæde blev fremstillet helt tilbage i 1969 og er lavet af 18 karat guld. Tyveriet fandt sted mellem klokken 21:00 fredag aften til klokken 09:30 lørdag formiddag, hvor det er lykkedes tyvene at smadre en rude i en dør til den gamle byrådssal.  Her blev bogmesterkæden opbevaret i en montre. 
 
 
Selvom kæden er helt uerstattelig, så har den faktisk ikke været i brug i 14 år. Dengang blev Sæby Kommune nedlagt, hvilket Skagen Kommune også blev. De blev slået sammen til den nye Frederikshavn Kommune. 
 
Der er på nuværende tidspunkt ingen spor af tyvene.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.