Der ruller hoveder i øjeblikket i og omkring det danske forsvar. I alt er fire medarbejdere blevet fritaget for tjeneste som følge af FE-skandalen. Arkivfoto: Shutterstock

FE-skandale: Topchef i ministerie ryger med i faldet

Han skulle have startet som dansk ambassadør i Tyskland 1. september. Men nu ser det ud som om, at der skal findes en ny en af slagsen. I forlængelse af, at tre ledende medarbejdere i FE blev fritaget for tjeneste i fredags, blev Ahrenkiel den næste i rækken, hvorfor tjansen som ambassadør hænger i en tynd tråd.

Nu er også Forsvarsministeriets tidligere departementschef og kommende ambassadør i Tyskland, Thomas Ahrenkiel, blevet fritaget for tjeneste i forbindelse med de kritisable forhold i FE, som TET (Tilsnyet med Efterretningstjensterne) lagde frem i går - mandag den 24. august.

Det oplyser Forsvarsministeriet.

Læs også: Derfor blev FE-chef sendt hjem

Ahrenkiel var departementschef indtil så sent som 1. august i år, og han skulle være tiltrådt som dansk ambassadør i Berlin den 1. september, men den post må han efter al sandsynlighed vinke farvel til oven på skandalen i FE, der så dagens lys i går.

Da skandalen i Forsvarets Ejendomsstyrelse rullede tidligere på foråret, blev Thomas Ahrenkiel fedtet ind i sagen, fordi han havde undladt at orientere forsvarsministeren om en række forhold i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

I første omgang holdt forsvarsminister Trine Bramsen (S) hånder over ham, men kort efter skandalen kom til offentligt skue, blev Thomas Ahrenkiel smuglet ud ad bagdøren, da han blev udnævnt som ny dansk ambassadør i Tyskland.

Et job, han efter planen skulle tiltræde om en uge, men nu er han røget med i faldet og er fritaget for tjeneste som følge af en kritisk tilsynsrapport om urent trav i Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor chef Lars Findsen og to ledende medarbejdere fik samme tur.

Bytte Bytte Købmand

Hvad der helt nøjagtigt er baggrunden for, at også Thomas Ahrenkiel blev sendt hjem er uvist.  Ahkrenkiel, der idag er 62 år gammel, besad i perioden 2010-2015 stillingen som, chef i FE - samme post som den Lars Findsen blev fritaget for i går.

Og for at slutte cirklen hed forsvarsministeriets departementschef dengang, Lars Findsen.  

Læs også: Efter skandale: Minister sætter gang i undersøgelse

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.