Foto: Shutterstock

Corona: Fortsat gratis medicin til hjemløse

Sælgere af Hus Forbi kan hente gratis receptmedicin til sig selv og deres kæledyr på apoteket, og ordningen er nu forlænget i et halvt år.

Det er ikke nemt at leve af at sælge aviser på gaden i disse corona-tider, hvor mange butikker er lukkede, og folk holder sig hjemme. Derfor indgik organisationen bag hjemløseavisen Hus Forbi i april sidste år en aftale med Danmarks Apotekerforening om, at Hus Forbi-sælgere mod at vise deres sælgerkort kan hente deres receptmedicin på apoteket uden at skulle betale for den. Ordningen blev kort efter udvidet til også at gælde den receptmedicin, som deres kæledyr får.

Den aftale er nu blevet forlænget frem til 30. juni i år.

Aftalen skal sikre, at de over 3000 registrerede sælgere af Hus Forbi fortsat kan få deres livsvigtige medicin, selvom deres indtægtsgrundlag er reduceret eller helt forsvundet. Rent praktisk foregår det på den måde, at apoteket lægger ud for den hjemløses egenandel af medicinregningen. Regningen sendes videre til Hus Forbi, som ved hjælp af donationer dækker udgiften.

Enestående samarbejde

Sekretariatsleder Rasmus Wexøe Kristensen fra Hus Forbi betegner samarbejdet med apotekerne som enestående:

”Den forskel, det gør for vores sælgere, er ubeskrivelig. Ikke alene får de mulighed for at få den medicin, de ellers ikke kan tjene til, men de få også en kæmpe stolthed med i deres hjerter. Når de får en til at købe deres avis, genererer de penge til mere medicin. Det er en meget håndgribelig hjælp til andre, der i er i samme situation som dem selv.”

Ifølge Apotekerforeningens formand Jesper Gulev Larsen er også apotekerne glade for samarbejdet med Hus Forbi om denne fælles hjælp til en særligt udsat gruppe:

”Desværre oplever vi ofte, at borgere ikke har råd til at betale for deres lægeordinerede medicin. Situationen under Covid-19 gør det ekstra svært for de sårbare og udsatte borgere, og dem skal vi gøre alt for at hjælpe. Det er vigtigt, at krisen ikke fører til endnu mere ulighed i sundhed.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne