Coronakrisen: Murerarbejdsmanden Silas har valgt job i hjemmeplejen

Inden coronakrisen arbejdede Silas som murerarbejdsmand. Nu har han valgt et fuldtidsjob i Køge Kommunes hjemmepleje

”Hvis jeg kan inspirere andre til at gøre det samme - så vil jeg blive glad.”

Ordene kommer fra 21-årige Silas Morton Brion. I forbindelse med corona-krisen er han blevet midlertidigt fritstillet fra sit job som murerarbejdsmand, men ledigheden har han skiftet ud med et job i Køge Kommunes hjemmepleje. Og hurtigt er Silas gået fra 7 timer som selvvalgt hjælper til fuldtidsansat i hjemmeplejen i de kommende tre måneder.

Silas er en af dem, der i forbindelse med corona-krisen har sagt ja til et job i hjemmeplejen. Og det gør en stor forskel, siger teamleder Ida Rongsted fra Velfærdsforvaltningen i Køge Kommune.

”Vi ved, at der bliver travlt i den næste tid, og så er det guld værd, at gode folk som Silas melder sig. Han bliver en del af et stærkt fællesskab, hvor vi hver dag gør en forskel,” siger hun og roser sin nye unge medarbejder for at være både lydhør og lærenem.

Silas – ja han er glad for samværet med de ældre, og det har båret ved til hans drøm om engang af blive redder eller lignende i ambulancetjenesten.

 

Køge Kommune på DenOffentlige.dk Køge Kommune
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.