Corydon forsvarer reformer: Flere skal yde end nyde

Regeringen skaber ved reformer et stærkere Danmark, hvor flere yder, mener finansminister Bjarne Corydon.

Danmark må have flere borgere, der klarer sig selv, og færre, som forsørges af offentlige overførsler, for at kunne klare sig i den kraftigere internationale konkurrence.

Det mål udstikker finansminister Bjarne Corydon (S) i Dansk Erhvervs specialmagasin om konkurrencestaten som det ny velfærdssamfund.

Corydon fik sidste år kritik fra venstrefløjen og partifællen by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen for at hylde konkurrencestaten.

Og finansministeren følger nu nok engang behov for at forklare sig og forsvare SR-regeringens reformpolitik.

- Jeg taler ikke om en bevægelse væk fra velfærd og tryghed. Jeg taler om et nyt velfærdssamfund, der er bedre til at få folk i arbejde og give dem en tryg og meningsfuld tilværelse, forklarer Bjarne Corydon i magasinet.

Danmark står ifølge finansministeren langt bedre rustet til at forlade finanskrisen og skabe mere vækst og større beskæftigelse. Det er sket gennem reformer af skat, førtidspension, kontanthjælp, efterløn og SU.

Og der er flere reformer på vej, fastslår han. Regeringen ventes snart at fremlægge en reform af beskæftigelsessystemet samt en vækstplan.

- Jeg oplever en voksende bevidsthed hos danskerne om, at international konkurrence er et vilkår, vi må tilpasse os. Jeg oplever også en voksende national selvbevidsthed og tro på, at vi kan klare det her, siger Bjarne Corydon.

Danmark vil ikke sælge ud af trygheden og fællesskabet, som det er sket i andre velfærdsstater, fastslår finansministeren.

- Dér vil vi ikke hen. Vi har som mål at sikre den velfærd, der kendetegner os som samfund, og samtidig sørge for, at vi klarer os godt. Derfor er vi i gang med at forandre Danmark, siger han.

Regeringen vil hjælpe flest muligt til at klare sig selv, siger han til Dansk Erhvervs magasin:

- Det er i stadig højere grad disse mål, vi fokuserer på og bruger penge på, når vi laver om på ting. Og det lykkes.

/ritzau/

 

Emneord: Konkurrencestat, Bjarne Corydon
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også