Corydon: Sådan får vi succes med de mange reformer

God ledelse i det offentlige er en nøglefaktor, siger finansministeren, som nu vil sætte fokus på området.

I de kommende år skal samtlige ledere i den offentlige sektor have fokus på at "fremme god arbejdsgiveradfærd". Det mener finansminister Bjarne Corydon (S). 

Ifølge finansministeren er de offentlige ledere altafgørende for, at regeringen kan få succes med at opnå de forventede effekter af regeringens mange reformer - blandt andet af folkeskolen og kontanthjælpen, skriver Information.

- Vi kan diskutere reformer, vi kan diskutere økonomiske rammer og styringsmæssige paradigmer, men der er ingen tvivl om, at en nøglefaktor for, at alt, hvad vi taler om, lykkes, er, at der er god ledelse i den offentlige sektor, siger han til avisen. 

- De offentlige ledere skal udfylde det ledelsesrum, de har, så de rent faktisk skaber resultater. Derfor er det naturligt, at vi nu sætter fokus på det, tilføjer Bjarne Corydon ifølge Information. 

Budskabet fra finansministeren blev lanceret på det kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, som Kommunernes Landsforening for 10. gang havde indkaldt kommunernes borgmestre og økonomiudvalgsmedlemmer til.

Ønsket om at "fremme god arbejdsgiveradfærd" i den offentlige sektor kommer efter forårets konflikt om lærernes overenskomst. Bjarne Corydon erkender også, at netop konflikten på lærerområdet har haft indflydelse på regeringens nye fokus:

- Der er en klar sammenhæng. Arbejdsgiveradfærd handler om at udfylde sit ledelsesrum - og at gøre det fuldt og helt. 

- Det skal gøres gennem en ordentlig dialog og et tillidsfuldt samarbejde. Det er to sider af samme sag, og der er ikke blevet mindre behov for det efter det, vi oplevede i foråret, tilføjer finansministeren ifølge Information.

/ritzau/

 

 

Emneord: Ledelse, Bjarne Corydon, Arbejdsgiveradfærd, Lederskab, Reformer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 04.02.14 Lene Falk
  Rettelse

  Citat fra artiklen: "...efter det vi oplevede i foråret".
  Der skulle jo stå:"... efter det der var nøje planlagt i KL og som vi i regeringen sørgede for at gennemføre.". Det var ikke en oplevelse. Det var en forfejlet ledelsesbeslutning fra øverste niveau.

 • 19.01.14 Thomas Larsen
  Walk your talk

  Kære Bjarne Corydon
  Centralt i god ledelse er spørgsmålet om medarbejdernes tillid til ledelsen. Lederen opnår denne tillid ved at inddrage medarbejderne i virksomhedens strategi. For tiden er du ved at sælge Dong, og gruppen af borgere i Danmark der forstår, hvad det handler om, kan vist kan vist beskrives som en lukket klub.

  Synes du ikke det ville være en god ide, at du fik folket med dig, i stedet for i mod dig?

  Med venlig hilsen
  Thomas Larsen

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også