Foto: Steen Brogaard

Covid-19: Laveste antal i otte måneder

Der er det seneste døgn registreret 475 personer med coronavirus, og det laveste antal indlagte i otte måneder det oplyser Magnus Heunicke (S) på dagens pressemøde.

Antallet af indlagte falder med to personer og er nu nede på 120 personer, hvilket er det laveste i otte måneder. På nuværende tidspunkt har to en halv million danskere modtaget deres første vaccine stik, og alene igår onsdag blev der givet 75.000 vaccinestik, det er tredje dag i træk, at der gives over 70.000 stik på blot én dag. “Det er rekord, og det er en kæmpe vaccinemotor, vi har i gang nu.” siger Magnus Heunicke på dagens pressemøde

Det er medvirkende til, at regeringen og partierne har kunnet indgå en aftale. der 

lemper"betragteligt" på restriktionerne. siger Magnus Heunicke.

Regeringens ekspertgruppe har i deres rapport lagt op til, at smitten vil toppe i midten af juni måned, og altså om blot en uge. Kigger man på dagens tal, ser det dog ikke ud til at smitten er på vej op, og dermed topper i næste uge.

I nat blev regeringen enige om en yderligere genåbning af landet, hvilket blandt andet betyder at mundbindet fra på mandag er fortid de fleste steder, dog ikke i kollektiv trafik.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.