Dan Jørgensen booster den økologiske omlægning

Fødevareminister Dan Jørgensen giver nu 20 mio. kr. til de første gode øko-ideer til styrkelsen af Danmarks økologiindsats.

I efteråret fremlægger fødevareministeren en ny økologisk handlingsplan, men kickstarter allerede nu processen ved at sætte gang i flere af anbefalingerne i evalueringsrapporten.

”Vi har travlt, hvis vi skal indfri vores høje ambitioner. Derfor er der heller ingen grund til at vente med at løse nogle af de mest åbenlyse udfordringer. I dag giver vi ekstra 20 mio. kr. til bl.a. at styrke eksporten af økologiske produkter og hjælpe landmænd med omlægningen til økologi. Det skal være nemmere at vælge den økologiske vej,” fastslår Dan Jørgensen.


Danmark har et af verdens mest ambitiøse økologimål, som handler om at fordoble det økologiske areal i 2020 sammenlignet med 2007.

Derfor bestilte Dan Jørgensen kort tid efter sin tiltrædelse en statusevaluering af Danmarks økologiindsats samt nye ideer til, hvordan der kan sættes ekstra turbo på den økologiske omlægning, som er stagneret. Fødevareministeren har netop modtaget rapporten.

”Et stort tak til de 200 økologer, interessenter og eksperter, som har lavet et spændende idékatalog, der vil hjælpe Danmark til en grønnere fremtid. Jeg glæder mig til at nærlæse anbefalingerne, men allerede nu sætter vi tre konkrete initiativer i søen, der vil booste den økologiske omlægning i Danmark,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Initiativerne består af:

1.  En endnu stærkere afsætningsindsats for økologiske produkter (15 mio. kr.)
2. Omlægnings- og fastholdelsestjek (5 mio. kr.)
3. Regelforenkling, så økologi bliver det nemme valg for både landmand og forbruger.

En del af de ekstra midler til økologien har regeringen afsat sammen med V, K og SF fra finanslovens grønne pulje.

Den økologiske evalueringsrapports ni anbefalinger dækker fem overordnede områder: Øget afsætning, en fælles politisk målsætning på tværs af ministerierne, forbedrede produktionsvilkår, bedre adgang til forskning og styrkede kompetencer og viden.

Læs mere om servicetjekket, de nye initiativer og rapporten her

Emneord: Økologi, Dan Jørgensen, Fødevarer, Økologisk handlingsplan
Miljø- og Fødevareministeriet på DenOffentlige.dk Miljø- og Fødevareministeriet 
Aktivitet: Artikler: 19 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også