Danmark har fået 5 nye dogmer for ledelse

På sidste års Folkemøde satte DI Rådgiverne en række topledere fra det private og offentlige i stævne til debat om, hvad der kendetegner god dansk ledelse. Det er der nu kommet 5 nye ledelsesdogmer ud af, der skal skabe danske ledere i verdensklasse.

De fem dogmer blev lanceret på dette års Folkemøde, hvor topledere fra det private og offentlige igen var samlet til en snak om fremtidens ledere.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

God ledelse er det samme på tværs af sektorerne

Ledelse i det offentlige og private har mange lighedspunkter, og mange af de samme egenskaber, der karakteriserer den gode leder, går igen i begge sektorer. Dog er der en vigtig forskel, som har betydning for ledelsesopgaven. Den private sektors nødvendige fokus på bundlinjen giver automatisk en målretning af ledelsesopgaven, som ikke naturligt findes i det offentlige. Defor skal de to sektorer inspirere hinanden, hvis ledelsesdisciplinen skal udvikles og fastholdes som dansk styrkeposition.

 

Fra abstrakt ledelsesteori til konkrete eksempler

Med fem enkle dogmer, der hver i sær udfoldes gennem konkrete dagligdagseksempler, er dogmerne klar til at blive taget i brug på ledelsesgangene. I en tid præget af forandring stilles der stadig højere krav til, at den moderne leder handler agilt og er omstillingsparat. Og her er de fem dogmer et godt værktøj til at støtte lederen i at fastholde den overordnede kurs, når hverdagen kører i højt tempo.

De fem dogmer for dansk ledelse er udviklet af DI Rådgiverne og Managementrådgiverne med bidrag fra en række topledere fra det private og offentlige. Dogmerne skal dog betragtes som ejerløse, og det står alle frit for at lade sig inspirere af dem.

 

Læs mere om de fem dogmer her

Emneord: Forandringsledelse, Lederskab, DI, Videnrådgivere, Ledelsesdogmer, Folkemøde 2016, Dansk Industri, Uge 27, Sommeren 16

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.

 • 16.08.16 Velfærd
  Kortsigtede spareøvelser fylder for meget: Hvert tredie udbud afgøres alene på pris

  Ny analyse fra DI dokumenterer, at omkring hvert tredje udbud på tværs af de undersøgte brancher afgøres alene på baggrund af, hvilken leverandør der kan tilbyde den laveste pris. DI opfordrer stat, kommuner og regioner til at opprioritere kvalitet.