Foto: Shutterstock

Danmarks økologiske areal sætter rekord og fortsætter fremgang

I 11 ud af de seneste 13 år er det økologiske areal i Danmark gået frem. Minister vil ikke løfte foden fra speederen.

Grøntafdelinger og vejboder bugner af friske, danske økologiske grøntsager. Og kunderne efterspørger det.

Derfor er der siden 2007 sket mere end en fordobling af det økologiske areal i Danmark. Og igen i år øges det økologiske areal i Danmark. Det betyder, at knap 12 procent af det samlede landbrugsareal ­- eller 310.000 hektar - dyrkes økologisk.

"I regeringen har vi et klart mål om, at vi skal have mere økologi, hvorfor jeg også er begejstret over de nye tal. Men godt begyndt er som bekendt kun halvt fuldendt. Derfor er det vigtigt, at vi ikke løfter foden fra speederen nu. På lidt mere end et årti har vi fordoblet det økologiske areal i Danmark, næste mål er at gentage fordoblingen frem mod 2030," siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Regeringen og støttepartierne Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blev i forståelsespapiret fra 2019 enige om, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2030.

Økologi er en del af fremtidens bæredygtige landbrug

Der har historisk været bred politisk opbakning til at udvikle økologien og øge det økologiske areal. Og ministeren håber, at den linje vil fortsætte:

"Økologi er en vigtig brik i den grønne omstilling af landbruget. Når det på så kort tid er lykkedes at udbrede det økologiske landbrug i Danmark, er det et resultat af mange års politisk vilje og et godt samarbejde med erhvervet. De takter skal vi bygge på, så vi i fællesskab kan sætte endnu mere fart på den grønne udvikling af dansk landbrug," siger Rasmus Prehn.

Find alle de nye tal i publikationen ”Statistik over økologisk jordbrugsproduktion 2020” på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar