Foto: Shutterstock

Dansk kommune i kamp mod farlig plante: Anvender nyt våben

Græsning med får er en effektiv metode til bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo. Lige nu kan du søge Køge Kommune om tilskud til at få sat dyr på arealet.

Rigtig mange grundejere i Køge Kommune er godt i gang med at bekæmpe bjørneklo på deres arealer, og på kommunens egne arealer har bekæmpelsen af de invasive planter fortsat høj prioritet. Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo kræver en stor og vedholdende indsats fra grundejerne.

Køge Kommune sætter igen i år fokus på bekæmpelsen af kæmpe-bjørneklo og opfordrer alle grundejere til at sætte ind mod planten allerede nu i det tidlige forår.  Køge Kommune har en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, der indebærer at alle grundejere i kommunen skal bekæmpe den uønskede planteart. Hvis planterne bekæmpes effektivt og frøspredning undgås, kan kæmpe-bjørneklo ofte udryddes.

Græsning med får

En af de mest skånsomme metoder til bekæmpelse er at lade dyr græsse bjørnekloen væk. Som en hjælp til grundejere, der overvejer at sætte græsningsdyr ind mod bjørnekloen, tilbyder Køge Kommune et økonomisk tilskud til at få sat dyr på arealet. Tilskud kan bruges til f.eks. nyt hegn, reparation af ældre hegn, rydning af opvækst eller fremføring af vand.

Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget opfordrer grundejere til at søge puljen hos Køge Kommune.

”Bjørneklobekæmpelse har en høj prioritet hos kommunen og vi ved, at græsning med dyr er en rigtig effektiv metode til at bekæmpe kæmpe-bjørnekloen. Det er jo en skånsom metode for natur og miljø, så for at bakke op om denne metode, har vi igen i år valgt, at kommunens grundejere skal kunne søge om et tilskud til at få sat dyr på arealet”, fortæller Erik Swiatek.  

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.